ABB logo automatika.rs
ABB logo automatika.rsABB, vodeća tehnološka grupa za energiju i automatizaciju, i njen konzorcijum partner Bondfield Construction dobili su narudžbinu od Canadian Solar Solutions da snabdeju 100 megavata (MW) po principu ključ u ruke,  fotonaponski solarni projekat za Grand Renewable Energy Park u Ontariju, najnaseljenijoj provinciji u Kanadi. Isporuka ABB-ove opreme iznosi oko 80 miliona dolara, i rezervisana je za treći kvartal.

 

 Postrojenje je deo investicija od 5 milijardi dolara od strane Samsung Renewable Energy i partnera u svrhu stvaranja klastera zelene energije vetra i solarne energije, izvora sa sposobnošću da generišu 1369 MW obnovljivih izvora energije. Prvi od ovih razvoja obuhvata 100 megavata fotonaponskih energenata i 150 MW vetroelektrane. Canadian Solar Solutions je izvođač radova za fabriku koji će obavljati inženjering, nabavku i izgradnju.
 
 Prema podacima Međunarodne agencije za energiju, 267 MW fotonaponskog kapaciteta je instalirano u Ontariju u 2012.god., 70 odsto više u odnosu na prethodnu godinu. ABB igra glavnu ulogu u ovoj ekspanziji i dobijao je porudžbine da isporuči više od 90 MW korisnih razmera fotonaponskih postrojenja u Ontariju od septembra 2012. “Oduševljeni smo da radimo sa Canadian Solar Solutions na najvećoj solarnoj fotonaponskoj elektrani u zemlji i da podržimo Samsungovu vizionarsku inicijativu obnovljive energije”, rekao je generalni direktor ABB-a Ulrich Spiesshofer. “Naš asortiman ponuda solarnih proizvoda i sistema, kombinovan sa velikim iskustvom u efikasnom izvršavanju optimizovanih fotonaponskih postrojenja korisnih razmera širom sveta, će nam omogućiti da isporučimo našim klijentima najbolje rešenje u klasi.”
 ABB gradi najvecu solarnu elektranu
 
 ABB će obezbediti balans sistem rešenje koje obuhvata širok spektar proizvoda energije i automatizacije, uključujući i ABB-ovu vodeću automatizacionu platformu za konvencionalne aplikacije proizvodnje energije i obnovljive energije, Symphony ™ Plus. ABB je takođe odgovoran za inženjering elektro instalacije, puštanje u rad i testiranje performansi postrojenja. Građevinske i mašinske instalacione radove vršiće ABB-ov konzorcioni partner, Bondfield Construction.
 
 Kada bude potpuno operativna 2015., fotonaponska elektrana će proizvoditi 165000 megavat sati električne energije bez emisije štetnih gasova godišnje, što je dovoljno da snabde 13750 Kanadskih domova. Takođe će doprineti čistijoj životnoj sredini potiskivanjem 162000 metričkih tona emisije ugljen-dioksida godišnje.
 
 ABB ima širok portfolio proizvoda i rešenja za celokupni vrednostni lanac solarne energije, uključujući rešenja ključ u ruke, sveobuhvatnu ponudu za stambene, komercijalne i industrijske fotonaponske aplikacije, kao i podršku što se tiče usluga, rada i održavanja. ABB je isporučio više od 50 fotonaponskih elektrana po principu ključ u ruke širom sveta.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.