logo_pametne_kuce_letnji_kurs_nis_automatika.rs.jpg
Još Vam nije poznat koncept pametnih kućlogo_pametne_kuce_letnji_kurs_nis_automatika.rs.jpga ili biste voleli da proširite svoje znanje iz te oblasti, a uz put da se dobro provedete i upoznate vršnjake iz cele Evrope koji dele ista interesovanja sa Vama? Ako je Vaš odgovor pozitivan onda je letnji akademski kurs, koji organzuje lokalna BEST grupa Niš, na temu „Pametne kuće budućnosti“ prava stvar za Vas.
 
 

  Ako do sada niste bili u prilici da čujete, BEST Niš je apolitična, volonterska i neprofitna organizacija koja omogućava da studenti upoznaju nove zemlje i kulture Evrope, steknu potrebno znanje i iskustvo, usavrše timski i individualni rad i organizacione sposobnosti. Pripada Udruženju studenata tehnike Evrope – BEST (Board of European Students of Technology), kao jedna od 83 lokalne grupe koje deluju u 30 evropskih zemalja.

  I ovog leta BEST Niš organizuje letnji akademski kurs na koji se možete prijaviti do 25. juna. Iskoristite priliku da provede nezaboravne dane od 20. do 30. jula, u društvu 25 vršnjaka iz cele Evrope, od Lisabona do Jekaterinburga.

  Učesnicima se daje mogućnost da prisustvuju akademskom kursu obrazovnog karaktera, u saglasnosti sa evropskim kreditnim transfer sistemom (ETC system). Kurs će biti organizovan od strane BEST-a Niš, u saradnji sa Građevinsko-arhitektonskim, Elektronskim i Mašinskim fakultetom u Nišu.

  Akademski deo kursa sastoji se od minimum 18 sati stručnih predavanja i 12 sati praktičnog rada – studije slučaja (case study-a) kao i stručnih ekskurzija. Predavanja će se realizovati od strane profesora Univerziteta u Nišu i drugih stručnih lica. Predavanja će se
odvijati na engleskom ili na srpskom jeziku uz simultano prevođenje. Nakon predavanja, učesnici kursa biđe podeljeni u 10 mešovitih timova koji đe za vreme praktičnog akademskog dela kursa, uz pomoć prethodno stečenog znanja, raznih materijala i debate u okviru svog tima, rešavati određeni problem – viziju na zadatu temu kursa. Po završetku kursa učesnici će prezentovati svoje radove radi dobijanja sertifikata, kao dokaz uspešno pohađanog kursa. Ovaj sertifikat pruža mogućnost studentima za dobijanje kredita na njihovim matičnim univerzitetima po evropskom kreditnom transfer sistemu.

  Naravno, kurs nudi mogućnost za kulturnu razmenu učesnika iz različitih zemalja Evrope i ona će biti proširena aktivnostima kao što su:

  • Srpsko veče, na kome će učesnicima biti predstavljena srpska muzika, kuhinja, igre i kola sa autentičnom atmosferom, čime će se stranim studentima približiti nacionalna tradicija i kultura;
  • Internacionalno veče, na kome će svaki student-učesnik imati mogućnost da predstavi svoju zemlju preko tradicionalne muzike, kuhinje i igre;
  • Obilazak grada Niša i upoznavanje sa njegovim znamenitostima i kulturnim dobrima.
  Takođe, tokom kursa organizovaće se mini ekskurzije po Srbiji tokom kojih će se posetiti deo kulturno-istorijskih spomenika, u cilju upoznavanja stranih studenata sa našom kulturom, tradicijom i istorijom.

  Učestvovanje na jednom ovakvom kursu predstavlja sjajnu mogućnost za upoznavanje ljudi iz raznih zemalja i različitih kultura, kao i za sticanje dugotrajnih prijateljstava nakon kursa. Iskustvo zasnovano na radu u otvorenoj zajednici, gde fizicke granice među državama ne postoje i ne utiču na rad, omogućava inženjerima da u potpunosti razviju kapacitete za rad u internacionalnoj i multikulturalnoj sredini.

  Iskoristite šansu, ugrabite priliku i ukoliko studirate neki od tehničkih fakulteta u Nišu, obavezno se prijavite za kurs klikom na link . Ukoliko imate nekih pitanja ili nedoumica slobodno pišite na nis@best.eu.org


{gallery}vesti/pametna_kuca/slike{/gallery}

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.