OnComfort

Već dosta dugo se priča o potencijalnom uticaju koji imaju i koji će tek imati u vremenu koji dolazi virtuelna realnost i obogaćena stvarnost (augmented reality) u pogledu medicine, simulacija i obuke.  Naravno, jednu od najvećih primena VR i AR ima u komunikaciji pogotovo u vreme pandemije i smanjenog putovanja kao i u igricima. Uostalom, više stvari koje su postale mainstream su prvu primenu imale u igricima.

Jedna od kompanija koja koristi VR u medicini je belgijska kompanija OnComfort. U septembru su podigli Series A investiciju u iznosu od 10 miliona evra, zajednički predvođenu od Debiopharm i Crédit Mutuel Innovation. OnComfort je osnovan u Wavreu 2017. godine i dobijena sredstva planiraju da koriste da dodatno razvijaju svoju ponudu za servise za digitalnu terapiju kao i za ekspanziju na međunarodno tržište.

Startap svoju metodu zove “Digital Sedation” koja predstavlja kliničko potvrđene terapeutske sesije u virtuelnoj realnosti koju je do sada koristilo preko 30 000 pacijenata da im se umanji bol i strah umesto lekova.

“Nalazimo se na vrhuncu naše digitalne terapije,” izjavio je Mario Huyghe, su-osnivač i glavni izvršni direktor kompanije OnComfort. “Medicinska zajednica je otkrila prednosti i potencijal Digitalne Sedacije da umanji bol i strah bez lekova. Virtuelna Realnost je ono što omogućava ovo u digitalnoj terapiji. Dodatno, istinski potencijal OnComfort-a dolazi iz naučne potvrde naše digitalne sedacije i multidisciplinarne saradnje uz stručnost anesteziologa, neurologa, psihologa i hipnoterapeuta.”

Medicina i terapija bola su svakako oblasti koje vape za servisima ovog tipa i uvereni smo da će lečenje u vremenu koje dolazi biti i efikasnije a i prijatnije za pacijente i medicinsko osoblje. 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.