I ove godine, vodeći svetski sajam industrijske tehnologije, sajam u Hanoveru, Nemačka – Hannover Messe 2017 može se pohvaliti uspehom po broju izlagača kao i očekivanom broju posetioca. Ove godine sajam će imati preko 6500 izlagača iz više od 70 zemalja, a očekivani broj posetioca premašiće 200 hiljade.

Ključne teme ovogodišnjeg sajma su:

  • Industrial Automation
  • Energy
  • Digital Factory
  • Industrial Supply
  • MDA (Motion, Drive & Automation)
  • ComVac
  • Research & Technology

 Poljska je ovogodišnji partner sajma, kao jedna od industrija Evrope koja je uveliko unapredila i modernizovala svoja postojenje i fabrike, a takođe iz ove zemlje dolazi veliki broj kompanija koje primenjuju nove trendove u automatizaciji. Pored toga Poljska je najveći trgovinski partner Nemačke.

Cobots

 Jedna od najzanimljivijih tema ovogodišnjeg sajma je sigurno kolaborativna robotika. Saradnja čoveka i robota postaje veoma bitna stvar u industriji. Sve kompanije koje proizvode robote imaju seriju kolaborativnih robota kojima se veoma ponose i pokazuju ih. Pitanje je samo koliko su ti roboti sposobni da rade u teškim industrijskim uslovima tako da sigurno možemo da očekujemo veliki broj aplikacija sa kolaborativnim robotima.

Industry 4.0

 Četvrta industrijska revolicija – Industry 4.0 pruža neograničene mogućnosti za kompanije širom sveta. Dok najbolje rezultate i u najkraćem roku mogu osetiti mala preduzeće. Digitalizacija i umreženje kompletne fabrike je primarni cilj Industrije 4.0, gde sa njenom primenom dobijamo prave pametne fabrike.

 Ovo su samo neke od najzanimljivijih stvari koje možete pronaći na sajmu u Hanoveru. Ukoliko planirate da posetite neki od svetskih sajmova tehnike ove godine ovo je odlična prilika za početak.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.