agrosense_novi_sad_ftn_poljoprivreda_senzori.jpg
agrosense_novi_sad_ftn_poljoprivreda_senzori.jpgU okviru FP7 projekta AgroSense Fakulteta tehničkih nauka , 14. i 15. oktobra u svečanoj sali FTN-a sa početkom u 10.00 časova, održaće se međunarodni seminar BioSense09.
Ovom prilikom pozivamo sve zainteresovane da prisustvuju svečanom otvaranju u sredu u 10.00 časova i učestvuju u radu seminara.  
 
 

   BioSense09 – prvi međunarodni seminar posvećen senzorskim tehnologijama za poljoprivredu, šumarstvo i zaštitu životne sredine, na kom će istraživači i specijalisti prezentovati izazove i rešenja iz oblasti dizajna, razvoja i evaluacije različitih metoda za monitoring bio-sistema, sa posebnim fokusom na praktične aspekte.

Teme seminara su:

  • Bežične senzorske mreže

Energetski efikasni i skalabilni algoritimi; Distribuirano mrežno kodovanje, Kooperativne telekomunikacije i nove tehnike; Fuzija, agregacija i postojanost podataka; Robusni i efikasni algortimi za prikupljanje podataka; Protokoli MAC, mrežnog, transportnog i aplikacionog nivoa, lokalizacija u bežičnim senzorskim mrežama; Hardverske i softverske platforme, operativni sistemi za bežične senzorske mreže; simulacioni alati; Aplikacije i iskustva; Izvori energije za bežične senzorske mreže i prikupljanje energije iz okruženja; Korisnički sistemi za prikaz podataka i softversku podršku.

  • Daljinsko prikupljanje podataka

Bespilotne letelice; Optički, multispektralni i hiperspektralni senzori; Geografski informacioni sistem; SAR tehnologija za osmatranje Zemlje; Mikrotalasno i terahercno snimanje; Tehnike obrade slike; Klasifikacija i tehnike za ekstrakciju podataka; Osmatranje i reagovanje na prirodne nepogode; Aplikacije i iskustva.

  • Senzori

Senzori za preciznu poljoprivredu; Senzori za monitoring životne sredine,; Senzori za šumarstvo; Senzori malog utroška snage; Terahercni snzori; Senzorski interfejsi i integracija senzora; Dizajn senzorskih sistema; Aplikacije i iskustva.

  logo_transparent.png

Više detalja i program seminara dostupni su na adresi www.agrosense.org

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.