vesti naslovna sajam konferencija zelena energija automatika.rs
vesti naslovna sajam konferencija zelena energija automatika.rsSajam i Konferencija zelene gradnje se održava od 23-25.februara 2012.godine u Belexpocentar hali na Novom Beogradu. Tokom tri dana događaja biće predstavljeno nekoliko desetina proizvođača, distributera, ali i konsultanskih i projektantskih kuća koji na srpskom tržištu nude proizvode u skladu sa međunarodnim standardima za zelene zgrade. 

green-building-expo_vesti naslovna sajam konferencija zelena energija automatika.rs
 Sajam će opratiti i Konferencija zelene gradnje u organizaciji Saveta zelene gradnje Srbije koja će predstaviti više od 20 stručnjaka iz osam zemalja uključujući i svetski poznata imena kao što su Džeri Judelson iz SAD i Džon Pajk iz Velike Britanije, predstavnike četiri vodeća standarda zelene gradnje LEED (SAD), BREEAM (V.Britanija), DGNB (Nemačka), HQE (Francuska), Italijanska agenciju za energetsku efikasnost ENEA, prezentacije održivih proizvoda i rešenja u građevinarstvu, analizu domaćeg zakonodavnog okvira za održivu gradnju, kao i domaće stručnjake sa iskustvom na projektovanju, realizaciji i sertifikaciji zelenih zgrada u Srbiji.

 Trećeg dana Konferencije, u subotu 25. februara, predviđen je besplatan ulaz za sve studente koji rezervišu svoje mesto na vreme. Oni će imati prilike da čuju pet istraživača Italijanske nacionalne agencije za nove tehnologije, energiju i održivi ekonomski razvoj, ENEA, koji će u Beogradu predstaviti rezultate velikog evropskog projekta održivih industrijskih zona u oblasti Mediterana-MEID, kao i predstavljanje projekta grčkog sela sa pozitivnom “potrošnjom” energije namenjenog pre svega za potrebe starih i lica sa otežanim kretanjem – EnAble.

 Drugog dana događaja biće organizovana LEED radionica koju će voditi Džeri Judelson, jedan od najpoznatijih svetskih stručnjaka iz oblasti zelene gradnje i održivog razvoja i jedan od prvih deset LEED trenera koji je tokom poslednje decenije obučio preko 4.000 profesionalaca za stručna zvanja LEED GA i LEED AP (akreditovani LEED profesionalac).

 Događaj je podržan od strane Svetskog saveta zelene gradnje, Ministarstva životne sredine, rudarstva i prostornog planiranja, Grada Beograda, nekoliko ekonomskih predstavništava ambasada u Beogradu i brojnih medija.

Program, detalje o predavačima i njihovim prezentacijama na Konferenciji možete pronaći na ovom linku.

Ulaz na Sajam je besplatan za sva tri dana trajanja događaja.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.