logo abb scadavantage automatika.rs
logo abb scadavantage automatika.rsKompanija „ABB“ nedavno je objavila izlazak na tržište njene najnovije verzije SCADA sistema, SCADAvantage, verzije 5.4. Ovo izdanje posebno pomaže kompanijama za preradu nafte i gasa, omogućavajući lako upravljanje ovakvim sistemima, sa preciznim merenjem svih relevantnih parametara tečnosti i mogućnošću brzog reagovanja sa velikih udaljenosti.
 

 Kako se eksploatacija i proizvodnja nafte i naftnih derivata povećava, merenja na raznim nivoima u ovoj oblasti su postala još važnija. SCADAvantage podržava akviziciju podataka iz svih potrebnih vrsta merenja. U novoj verziji softvera, integrisani su alati prikaza, čuvanja i analize ovih podataka. Za specifična tržišta kao što je Kanada, softver je usklađen sa najnovijim ERCB direktivama od 17 zahteva.

 ABB je tokom realizacije nove verzije SCADA sistema sarađivao sa kompanijama koje su lideri u oblasti rada sa tečnostima, kako bi odgovorio svim zahtevima koje ovakav sistem traži.

abb scadavantage automatika.rs
 „Imajući u vidu značaj i obim ovakvih sistema danas, stvorili smo snažan alat za upravljanje, akviziciju i obradu podataka sistema koji rade sa tečnostima, što eliminiše potrebu za skupim i rizičnim softvrima nekih drugih proizvođača“, rekao je Richard Dilcher, ABB SCADAvantage razvojni menadžer i dodao: „Naši kupci su u potrazi za objedinjenim SCADA sistemom na nivou celih korporacija koji će smanjiti troškove obuka i održavanja.“

 ABB SCADAvantage uključuje funkcije sigurnosti sistema na visokom nivou i obezbeđuje zaštitu od pretnji iz okruženja. Sistem radi u blagom stanju pripravnosti za ultra brzo otklanjanje grešaka i brzi oporavak.

 Nova verzija ovog softvera uključuje Geografski informacioni sistem (GIS) sa mogućnošću mapiranja, koristeći poslednju verziju softvera za mapiranje „ESRI®”. SCADAventage takođe ima mogućnost tekstualnog izveštavanja, slanjem SMS poruka na neki događaj ili na zahtev korisnika.

 Verzija 5.4 već je dostupna i to kao deo ABB godišnjeg softvera za održavanje. ABB SCADAventage nudi visoke performanse koje se lako nadograđuju na postojeću SCADA platformu. Za više informacija posetite sledeći link.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.