logo emax 2 prekidaci automatizacija abb automatika.rs
logo emax 2 prekidaci automatizacija abb  automatika.rsPočetkom meseca kompanija ABB je lansirala prekidač Emax 2, prvi niskonaponski prekidač s integrisanim funkcijama koje omogućuju upravljanje energijom. Zamena starih prekidača sa ovim novim revolucionarnim proizvodom može doneti do uštede od skoro 6 miliona MWh. To je potrošnja električne energije za nešto manje od 1.5 miliona domaćinstva u Evropi.

 Primena ovih prekidača dovela bi do uštede energije koja bi smanjila emisiju CO2 za 4 miliona tona, što je na godišnjem nivou emisija štetnih gasova koju proizvede oko milion vozila. Ovi prekidači se koriste kod niskonaponskih postrojenja, gde je potrebno upravljanje velikom količinom energije, kao što su industrijske zone, poslovni prostori, data centri i drugi.

 Ukoliko se odlučite da zamenite postojeći prekidača s novim Emax 2 ušteda energije koju dobijate sa novim Emax 2 prekidačem omogućuje da se on isplati za samo jednu godinu. Treba još napomenuti da je tehnička zamena veoma jednostavna.

 Prekidač sadrži zaštitnu jedinicu sa ugrađenim regulatorom snage koji meri i procenjuje potrošnju energije, a zatim upravlja opterećenjima kako bi održao ili smanjio korišćenje makismalne snage koju je odredio korisnik. To nam omogućuje da zauvek eliminišemo mogućnost nestanke električne energije čiji je uzrok najčešće potrošnja iznad maksimalne i dozvoljene granice. Inteligentno odlučivanje postiže se ugrađenim regulatorom i softverom koji koristi složene algoritme da bi odlučio kad je potrebno uključiti napajanje uz zadržavanje sveukupne funkcionalnosti ili produktivnosti priključene opreme.

emax2 abb niskonaponski prekidac automatika.rs

 Prekidač ima ugrađen i komunikacijski modul koji omogućuje razmenu podataka o potrošnji i pouzdanosti sistema  sa pametnim mrežamam i drugim protokolima.

 “Prekidači pružaju jednu od najvećih neiskorišćenih prilika u elektroenergetskom sistemu kako bi se postigla ušteda energije. Prekidači se koriste za povećanje sigurnosti i zaštite električnih krugova, ali sad ih po prvi put koristimo i za uštedu energije, ” rekao je Tarak Mehta, glavni inženjer odeljenjana niskonaponskih proizvoda u ABB-u.

 Razvoj novog Emax 2 prekidača trajao je nekoliko godina, a vodio ga je Centar za razvoj ABB-a u Bergamu.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.