vesti desavanja_naslovna_nidays-2011_srbija_mne_national_instruments_seminar_konferencija_automatizacija_automatika.rs
vesti desavanja_naslovna_nidays-2011_srbija_mne_national_instruments_seminar_konferencija_automatizacija_automatika.rsNational Instruments predstavlja dva nova uređaja bazirana na popularnoj NI rekonfigurabilnoj I/O (RIO) tehnologiji: rekonfigurabilni Camera Link frame grabber, namenjen zahtevnim machine vision aplikacijama, i modul za napredno upravljanje motorima na NI CompactRIO platformi. NI 9502 brushless servo drive modul C serije pruža mogućnost pogona servo motora bez četkica (brushless), direktno sa CompactRIO sistema, uključujući 6 novih opcija za upravljanje motorom koje ispunjavaju izazove naprednih kontrola kretanja.

 National instruments_machine_vision_motion_controlNI PCIe-1473R je kartica namenjena upotrebi na personalnim računarima, koja kombinuje FPGA (field-programmable gate array) tehnologiju sa Camera Link interfejsom, i omogućava inženjerima da kreiraju machine vision aplikacije visokih performansi.

 NI PCIe-1473R frame grabber je idealan kod naprednih aplikacija prikupljanja i inspekcije slika, a koje dodatno  zahtevaju složeniju obradu slike i brzo upravljanje, kao što je obrada slika u medicini, inspekcija površina kao i sortiranje velikom brzinom. Inženjeri i naučnici mogu programirati FPGA čipove ugrađene u ove uređaje pomoću NI LabVIEW FPGA Module, i prilagoditi ih za uobičajnu obradu slike i analizu u realnom vremenu, uz minimalno učešće CPU-a. Frame grabber kombinuje FPGA sa visokopropusnom 850 MB/s Camera Link magistralom, koja podržava opseg Camera Link konfiguracije do 10 kanala, namenjenih za prenos podataka, i 80 bitova. NI PCIe-1473R takođe podržava Power over Camera Link (PoCL), tj. omogućava direktno napajanje kamera bez dodatnih kablova ili eksternih napajanja. Sa ovakvim karakteristikama, frame grabber je veoma prilagodljiva platforma, koja omogućava inženjerima da kreiraju aplikacije visokih performansi za obradu slike, bez trošenja dodatnog vremena i novca prilikom razvoja.

 Sa NI 9502 modulom kretanja za CompactRIO, inženjeri sada mogu da napajaju step, kao i motore sa i bez četkica direktno sa modula C serije koji obezbeđuju kompaktno, visoko prilagodljivo rešenje za integraciju naprednog upravljanja motorima, nadgledanju i test sistemima. NI 9502 nudi 4A DC/8A AC i višestruka komunikaciona stanja. Kao dopunu modula, NI je predstavio šest trofaznih motora bez četkica, koji se karakterišu  najvećim performansama i mogu se direktno povezati sa NI 9502 modulom. Sa ovim karakteristikama, NI 9502 pomaže inženjerima da implementiraju uobičajene upravljačke algoritme na FPGA nivou kroz LabVIEW FPGA, eliminišući potrebu za posebnim firmware-ovima proizvođača motora.

 “Sa superiornim ulazno/izlaznim i mogućnostima upravljanja kretanjem, zajedno sa fleksibilnošću i pouzdanosti ugrađenog FPGA čipa, novi NI CompactRIO sistem nam pomaže pri kreiranju embedded sistema visokih performansi namenjenih nadgledanju i upravljanju, koji se uklapa u naše rigorozne zahteve,” rekao je Pascal Wattellier, koordinator proizvoda automatizacije u Serimax-u, međunarodnoj kompaniji koja se bavi rešenjima za zavarivanje. “CompactRIO sistem je bio jedini dostupni komercijalni sistem koji smo mogli da koristimo pri integraciji upravljanja kretanjem, I/O merenjima, i HMI funkcionalnosti unutar jednog sistema.”

 Sastavni deo NI grafičkog pristupa projektovanja sistema je NI RIO tehnologija, koja kombinuje NI LabVIEW softver za dizajn sistema sa komercijalnim hardverom, kako bi se pojednostavio razvoj i skratilo vreme izlaska na tržište, prilikom dizajniranja naprednih upravljačkih sistema, test sistema i sistema za monitoring. NI RIO hardver, koji uključuje CompactRIO, NI Single-Board RIO, ploče R serije i PXI NI FlexRIO module, karakteriše arhitektura sa moćnim floating-point procesorom, rekonfigurabilnim FPGA i modularnim I/O. Sve NI RIO hardverske komponente se programiraju pomoću LabVIEW-a,  kako bi se dala mogućnost inženjerima  da brzo projektuju aplikacije bez potrebe za iskustvom u programiranju na nivou mašinskog jezika.

 Čitaoci mogu pronaći više o NI PCIe-1473R kartici na web stranici www.ni.com/vision. Više o NI 9502 modulu kretanja i brushless DC motorima, čitaoci mogu naći na web stranici www.ni.com/motion.
 


National Instruments,

Instrumentacija, avtomatizacija in upravljanje procesov d.o.o.
labview ethernet_compactdaq_national_instruments_vesti_automatika.rs.jpg
 
 
Kosovelova ulica 15,

3000 Celje, Slovenija

 
Tel: + 386 3 425 4200,
Fax: +386 3 425 4212
E-mail: ni.slovenia@ni.com 

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.