sms-heating-control-naslovna-automatika.rs
sms-heating-control-naslovna-automatika.rsGSM prekidač za daljinsko upravljanje centralnim grejanjem je proizvod češkog proizvođača Jablotron. Hardver obuhvata 2 relejna izlaza snage 5A i 4 ulazna priključka. Releji se najčešće koriste za centralno grejanje i toplu vodu, ali mogu biti povezani za kapije, garažna vrata, ili bilo koje druge uređaje. Ulazi se mogu koristiti i da upozoravaju na poplave ili niske temperature, sa odgovarajućim senzorima. GSM modul radi na četiri frekvencije 850/900/1800/1900 MHz, potrošnja je oko 20mA u režimu mirovanja i 500mA u režimu rada.
 
 
sms-heating-control-automatika.rs
 Instalater programira jedinicu, ali kupci mogu sami promeniti program daljinski (dodati ili promeniti brojeve mobilnih, itd), preko sajta. Postoje dva načina rada. Sa prvim možete da pozovete jedinicu da uključite grejanje. Poziv sa bilo kog broja iz baze (više brojeva može da se memoriše) će biti odbijen, grejanje uključeno i tajmer startovan. Prednost ovoga je da nema telefonskih troškova poziva, jer je poziv odbijen.
 
 Drugi (i naizgled više popularan) način je upravljanje jedinicom putem SMS poruke. Slanjem ‘Heating On’ se uključuje jedinica i pokreće tajmer. Prednost SMS upravljanja je potvrdna poruka, ’heating on OK’ u ovom slučaju. Na istom principu radi i isključivanje, dok će slanje tekstualne poruke ‘Status’ rezultirati odgovorom koji prikazuje trenutno stanje svakog ulaza (A, B, C i D) i svakog izlaza (X i Y), plus će dati informaciju o jačini signala i naponu sistema.

 Primene:

  • Prekidač sa SMS daljinskim upravljačem. SMS tekstovi za prebacivanje određenih terminala u on/off  su konfiguribilni.
  • Vremenski prekidač koji može da se aktivira daljinski putem mobilnog telefona (period uključivanja je konfigurabilan od 1 sekunde do 10 sati).
  • Relej biranja u daljinskom upravljaču. Do 50 telefonskih brojeva može biti ovlašćeno za svaki relej. Pošto pozivi ne odgovaraju na biranje, upravljanje u okviru GSM-a  je besplatno.
  • Relej sa ograničenom važnošću poziva u daljinskom upravljanju. Svaki ovlašćeni broj može imati ograničenje broja poziva. Kada broj poziva dostigne ograničenje, broj  postane neovlašćen. Svaki broj može biti ponovo ovlašćen putem SMS-a od strane administratora.
  • SMS reporter. Aktivacija ili deaktivacija ulaza od A do D može biti izveštavana putem SMS-a i opciono potvrdom od strane telefonskih poziva. Svaki ulaz može imati svoje tekstualne poruke i do 8 programiranih tel. brojeva.

 

1 KOMENTAR

  1. Postovani,
    Treba mi uredjaj koji će omogućiti daljinsko uključivanje i isključivanje pumpe za navodnjavanje, putem mobilnog telefona, bar sa dva broja.
    Pumpa je snage 1,5 Kw, monofazna..
    Pozdrav, Jovica Jelenić

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.