Operativna kompanija Smart Infrastructure Siemens d.o.o. Beograd donirala je mikroprocesorski uređaj relejne zaštite Elektrotehničkom fakultetu u Beogradu. Donirana Siemens oprema unaprediće naučno-istraživački rad na ETF-u i omogućiti studentima da usvoje svoja praktična znanja koristeći najsavremeniju Siemens opremu.

 „Mikroprocesorski uređaj relejne zaštite sa najsavremenijim karakterisitikama kompanije Siemens namenjen je profesorima i studentima za naučno-istraživački rad na doktorskim studijama. Srećni smo što ovom donacijom Siemens-a Elektrotehničkom fakultetu nastavljamo niz višegodišnje uspešne saradnje, kako kroz ovakve vidove odnosa, tako i kroz podršku u vidu realizacije zajedničkih projekata“, istakao je Srdan Srdanović, rukovodilac operativne kompanije Smart Infrastructure Siemens Srbija i dodao da praktični rad na najsavremenijoj opremi predstavlja važan deo obrazovanja za nove generacije studenata elektrotehnike, kako bi svoja stečena znanja usavršili, a kasnije i razvijali.

 „U budućnosti donirana Siemens oprema biće korišćenа u okviru laboratorijskih vežbi, za izradu diplomskih i master radova iz Predmeta Relejna zaštita, Razvodna postrojenja i Digitalna relejna zaštita. Zahvalio bih se kompaniji Siemens na doniranoj opremi koja će unaprediti kvalitet nastave i omogućiti studentima da radom na najsavremenijoj opremi usvoje svoja praktična znanja“, izjavio je doc. dr Kosta Jovanović, prodekan za saradnju sa privrednom Elektrotehničkog fakulteta.

 Uručenju donacije pored predstavnika Fakulteta i Siemens-a prisustvovao je i prof. dr Zoran Stojanović, rukovodilac Laboratorije za relejnu zaštitu, koja je u sklopu Katedre za elektroenergetske sisteme kojoj je uređaj doniran.

Zahvaljujući Siemens donaciji ETF dobio je mikroprocesorski uređaj relejne zaštite SIPROTEC 5 7UT sa najsavremenijim “digital substation” komunikacionim protokolima, koji ima mogućnost povezivanja na Process Bus protokol IEC 61850.

 Kompanija Siemens lider je u oblasti energetike, automatizacije i digitalizacije. U Srbiji je prisutna više od 133 godine i prepoznatljiva je po inovacijama, unapređenjima, kvalitetu, i pozdanosti proizvoda i usluga koje pruža.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.