Baidu, kineska zamena za Google i Xiaomi, koji je najuspešniji proizvođač tehnologije za američki Apple, objavili su da sklapaju strateško partnerstvo kako bi se što uspešnije suočili sa dve nove tehnologije IoT (Internet of Things) i veštačkom inteligencijom. Ove dve kompanije sarađivaće po prvi put, ali TechCrunch ističe da je Baidu komunikacioni operativni sistem DuerOS već prisutan u nekim hardverima koje koristi Xiaomi. Ova je informacije je slabo poznata široj javnosti, zato što sam proizvod nije dobro izbrendiran, ali sada su ove dve kompanije ozvaničile svoje partnerstvo.

 Kao prvi korak istražiće mogućnosti voice recognition sistema, deep learning sistema, a sam DuerOS biće unapređen. Takođe, Baidu širi svoj domen rada i na poljima robotike, veštačke inteligencija, virualne realnosti i autonomnih vozila, što takođe mogu biti oblasti na kojima će sarađivati sa kompanijom Xiaomi.

 Čak i da se saradnja ova dva giganta zadrži samo na kineskom tržištu, biće jači od svih trenutnih konkurenata na globalnom tržištu.

 Baidu je prvenstveno krenuo u ovu priču sa proizvođačima hardvera, kako bi sistem DuerOS kao i druge tehnologije koje razvijaju ušli u ruke potrošača. Kompanija ne naplaćuje licencu za operativni sistem, sarađuju sa preko 130 kompanije koje rade sa pametnim telefonima, pametnim televizorima, kao i satovima i pametnim kućnim uređajima.

 Nedavno su objavili infromacije o svom prvom pametnom zvučniku koji razvijaju, jedinstvenog dizajna, koji se razvija u sklopu Raven serije.

 Očekuje se da će saradnja ove dve kompanije napraviti revolucionarne promene u budućnosti.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.