naslovna_android@home_okruzenje_kucna_automatizacija_smart_house_pametne_kuce_automatika.rs.jpg
naslovna_android@home_okruzenje_kucna_automatizacija_smart_house_pametne_kuce_automatika.rs.jpgŽelite li veću upotrebu Androida u vašem domu? Šta mislite o Androidu u vašem domu? Google želi da posmatra svaki uređaj u vašem domu kao potencijalni pribor za vaš telefon.  Mogućnosti su naizgled beskrajne, nešto smo videli u oblastima Zigbee i Z-wave. Tim je testirao ideje kao što su paljenje i gašenje osvetljenja prema unapred programiranim događajima iz kalendara, aplikacije upravljanja veš mašinom, automatsko podešavanje osvetljenja za raspoloženje. O svemu je brinuo Android.
 

 
  Demonstraciija koncepta Android-powered device hub nazvanog "Tungsten" (Volfram), predstavljao je nesvakidašnji događaj. Korišćenjem RFID tehnologije ugrađene u kućište CD plejera, uređaj je bio u mogućnosti da prepozna CD i da ga doda u vašu biblioteku. Još jedan dodir i on se pokreće automatski. Da, upotreba diskova na ovaj način je malo čudna, ali potencijal je tu za neverovatne stvari u budućnosti. Nije sigurno kada će zapravo ova oprema biti dostupna, ali prve isporuke se očekuju do kraja godine.
 
   Google namerava da uvede revoluciju u svet kućne automatizacije fokusirajući se na inteligenciju Androida, njegovu primenu i sveprisutnost pre svega kroz projekat Android@Home. Android@Home je samo jedan od projekata u igri, verovatno najambiciozniji, mada mnoge investicione grupe već godinama investiraju u ovoj sektor. Do sada niko nije bio u stanju da nametne rešenje koje bi predstavljalo most između smart telefona i električne mreže. Ova inovacija ima ogroman potencijal, ali će rezultati biti vidljivi kroz nekoliko meseci. Prva partnerstva su pokrenuta i za sada se čeka prva verzija koja može da ponudi neko konkretno rešenje.


{gallery}vesti/android_at_home/google{/gallery}

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.