Kompanija ABB je ove godine predstavila svoj novi frekventni regulator namenjen industriji vode i preradi otpadnih voda – ACQ580. Ovaj specijalno dizajniran frekventni regulator je osmišljen kako bi pomogao projektantima, proizvođačima opreme, konsultantima, izvođačima radova i ostalim profesionalcima i stručnjacima da obezbede siguran protok čiste i otpadne vode u gradskim vodovodima, industrijskim postrojenjima za preradu otpadnih voda, fabrikama za desalinizaciju i u sistemima za navodnjavanje.

 Ključne prednosti ACQ580 podrazumevaju stabilan i neometan rad 24 sata sedam dana u nedelji u složenim postrojenjima za tretman vode, a takođe i jednostavno konfigurisanje i puštanje u rad, uz optimizovanu energetsku efikasnost za najniže ukupne troškove eksploatacije.

Ugrađena funkcija čišćenja za neometan protok

 Novi frekventni regulator nudi specifične opcije kao što su ugrađena funkcija čišćenja pumpe koja održava rotor čistim, kao i funkcija čišćenja cevi koja ispira čvrste čestice kako bi osigurala neometan protok. Ugrađene nadzorne i kontrolne opcije, kao što su proračun protoka, daju precizna merenja i istovremeno omogućavaju optimalnu proizvodnju/obradu vode dok je habanje opreme svedeno na minimum. Ovaj regulator poseduje i ostale specifične sigurnosne funkcije:

  • funkciju punjenja cevi kojom se pažljivo upravlja pritiskom vode tokom punjenja cevovoda, čime se smanjuje rizik od habanja i oštećenja usled vodenog udara
  • funkciju brze rampe za zaštitu ležajeva kada se potapajuća pumpa pokrene bez vode
  • zaštitu od rada pumpe na suvo ukoliko iznenada prestane dotok vode
  • kontrolu nivoa vode u rezervoarima

 Usklađivanje vremena rada pumpe je ubrzano i olakšano „auto-change“ funkcijom. Uz to, ugrađena logika kontrole pumpe znači da frekventni regulator može da kontroliše nekoliko pumpi istovremeno, čime se dodatno obezbeđuje siguran i optimizovan protok vode.

abb_srbija_acq580_frekventni_regulator_sajamvoda_automatika

ACQ580 – jednostavna komunikacija i povezivanje

 Podešavanje parametara frekventnog regulatora vrši se jednostavno putem robustnog i intuitivnog kontrolnog panela koji koristi terminologiju rada pumpi kako bi se pojednostavila upotreba i unapredili rezultati. Panel ima moćan dijagnostički meni kojim se brzo pristupa različitim opcijama, uz dodatnu funkcionalnost koja omogućava proveru smera pumpe i brzo učitavanje radne krive pumpe u frekventni regulator.

 Upotreba frekventnog regulatora unapređena je mogućnošću njegovog povezivanja sa mobilnim uređajima bežičnim putem, tačnije preko bluetooth-a, čime se postiže lako upravljanje na manje pristupačnim lokacijama. Da bi se omogućio rad u različitim tipovima električnih mreža, frekventni regulator ima ugrađen EMC filter i ulaznu prigušnicu. Podržavajući dizajn koji brine o funkcionalnoj bezbednosti, regulator ima integrisane sigurnosne opcije kao što je, standardno ugrađeno, bezbedno isključivanje momenta (STO).

Naučite jednom – Koristite uvek i svuda

 Kao deo ABB portfolija potpuno-kompatibilnih frekventnih regulatora, ACQ580 podržava rad sa raznim vrstama motora, od standardnih asinhronih indukcionih do motora sa permanentnim magnetima i sinhronih reluktantnih motora. Brza i pouzdana komunikacija između regulatora i PLC-a osigurana je podrškom za široki spektar fieldbus protokola, a opciono ugrađeni ulazi/izlazi nude odličnu mogućnost povezivanja. Ovaj frekventni regulator koristi isti PC softverski alat (Drive composer) kao i ostali regulatori iz portfolija potpuno-kompatibilnih regulatora, čime se postiže efikasan i brz monitoring kao i puštanje u rad.

 ABB podrška tokom čitavog životnog ciklusa proizvoda u kombinaciji sa lokalnim timom stručnjaka i autorizovanih partnera je jedinstvena na tržištu. Ona podrazumeva inženjersku podršku, popravke i proaktivne planove servisiranja uređaja. Uzevši sve ovo u obzir, upotrebom ACQ580, svi profesionalci u industriji voda mogu da budu uvereni da će voda teći neprestano uz najbolju moguću efikasnost pogona.


ABB d.o.o.

Bulevar Peka Dapčevića 13abb_standard_logo_automatika-rs
11000 Beograd

Tel: 011 3094 300
Fax: 011 3094 343

www.abb.rs

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.