Smart Home rešenja sa sobom nose mnogo zanimljivosti a tu su uvek i velika očekivanja kod samih korisnika. Dalje u tekstu može pogledati koji su to pametni uređaji obeležili ovu godinu.

Amazon Echo i Echo Dot

 Originalni Echo je Bluetooth zvučnik koji u sebi ima ugrađenog virtuelnog asistenta Alexu. Alexa komunicira sa većim brojem pametnih uređaja direktno, a koristi se i If This Then That ( IFTTT ) tehnologijom. Alexa može da kontroliše sve gadžete u vašem domu na vaše glasovne komande. Ukoliko ipak više preferirate touch screen tehnologiju kako biste pretraživali podatke i obavljali video pozive, onda je Echo Show ipak prava stvar za vas.

Logitech Harmony Elite

 Ukoliko ne preferirate glasovne komande, već ipak volite da kontrolišete uređaje pomoću dugmića, onda je ovaj uređaj pravi za vas! Nazivaju ga još i ultimativni, univerzalni daljinski upravljač.

Nest Cam Outdoor

 Ova kamera za dvorišno snimanje, jednako je popularna kao i model za kućno snimanje, s tim što ima dodate mehanizme koji su otporni na loše vremenske neprilike, poput preniskih i previsokih temperatura, padavina. Ima prilično iste funkcije kao i model za unutrašnje snimanje, putem WiFi mreže šalje video signal do 1080 piksela, koji možete da proveravate putem weba ili mobilnih aplikacija.

August Smart Lock HomeKit Enabled

 Ovaj uređaj jednostavan je za instalaciju, montira se preko postojeće brave kako bi obezbedio dodatnu pouzdanost vaših vrata. Putem Bluetooth-a se povezuje sa mobilnim telefonom, na koji šalje informacije i omogućava brz pristup. Najnovija verzija ovog uređaja intergriše se sa Apple uređajima, ali i dalje ima podršku od drugih, kao na primer IFTTT.

Nest Learning termostat

 Ovaj termostat ima u sebi ugrađen WiFi tako da možete daljinski kontrolisati temperaturu sa telefona, tableta ili računara. Ova generacija termostata ima još dodatnih senzora i funkcija od svojih prethodnika, kao na primer monitoring na pećima i geofaznu podršku.

Char-Broil Digital Electric roštilj sa SmartChef tehnologijom

 Kada je reč o dimljenim rebarcima ili drugom mesu koje spremamo na roštilju u našim dvorištima, uglavnom imamo dva izbora: ili ćemo meso peći na ćumuru ili na gasu, ali ni jedno rešenje nije idealno. Ovaj digitalni električni roštilj je pravi izbor za vas! Možete čak da kotrolišete temperaturu pomoću Android ili iOS aplikacija. Na vama je da stavite meso i sačekate da vas aplikacija obavesti o tome kada je ono gotovo!

iRobot Roomba 690

 Ovo je jedan od najpopularnijih robot-usisivača. Ima integrisan sistem za navigaciju, aplikaciju za mobilne telefone na koju šalje izveštaje o čišćenju. Podržava Alexa i Google asistenta. Ono što je mana ovog usisivača jeste što ima slabiji motor.

Robomow RS622

 Robotske kosilice za travu svakako nisu jeftina investicija, ali definitivno ih je zgodno imati. Ovaj model odličan je za košenje trave na čak 23.000 kvadratnih metara. Potrebno je da podesite parametre kako želite da kosačica kosi travu. Dvostruki dvosezonski rezni noževi se okreću na 4,000 obrtaja u minuti, i tako ostavljaljući travu nazad u zemlju, pa nema potrebe za čišćenjem i sakupljanjem pokošene trave.

 Da li ste se pronašli u nekom od ovih proizvoda?

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.