Shell je udvostručio potrošnju energije iz obnovljiviih izvora i dali su obećanje da će do 2050.godine znatno smanjiti, ako ne i prepoloviti emisiju štetnih gasova, prvenstveno zbog njegovog štetnog uticaja na klimatske promene. Ovaj naftni gigant sve više se okreće zelenoj energiji.

 Ova anglo-holandska kompanija povećala je kapitalne investicije za naredni period za raspodelu energije, ali potrošnja vetrene energije, biogoriva i infrastrukture električnih automobila će i dalje računati na mali deo planiranih godišnjih investicija od 25-30 milijardi dolara.

 Svoju novu energetsku podelu razvijaće kroz svoja postojeća preduzeća kao i sticanjem novih u vlasništvo, kao što su nedavno učinili kupovinom kompanija koje se bave proizvodnjom električnih automobila Ionity i New Motion.

 Mnogi pozdravljaju i podržavaju ambicioznu odluku kompanije Shell da preuzme vođstvo u postizanju ciljeva Pariškog sporazuma o klimatskim promenama, kako bi pre svega ograničili i održavali nivo globalnog zagrevanja ispod 2 stepena celzijusa.

 Iz kompanije Shell su izjavili da će uprkos svemu, nafta i gas ostati veoma važan deo za njihovo poslovanje barem do 2030. godine i da još uvek ne vide, da će to moći da se promeni u potpunosti. Što se tiče same cene nafte, izvršni direktor Shell-a smatra da će ona nastaviti da raste, ali kako će se tačno krerati njen rast, za sada je nepredvidivo.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here