Shell je udvostručio potrošnju energije iz obnovljiviih izvora i dali su obećanje da će do 2050.godine znatno smanjiti, ako ne i prepoloviti emisiju štetnih gasova, prvenstveno zbog njegovog štetnog uticaja na klimatske promene. Ovaj naftni gigant sve više se okreće zelenoj energiji.

 Ova anglo-holandska kompanija povećala je kapitalne investicije za naredni period za raspodelu energije, ali potrošnja vetrene energije, biogoriva i infrastrukture električnih automobila će i dalje računati na mali deo planiranih godišnjih investicija od 25-30 milijardi dolara.

 Svoju novu energetsku podelu razvijaće kroz svoja postojeća preduzeća kao i sticanjem novih u vlasništvo, kao što su nedavno učinili kupovinom kompanija koje se bave proizvodnjom električnih automobila Ionity i New Motion.

 Mnogi pozdravljaju i podržavaju ambicioznu odluku kompanije Shell da preuzme vođstvo u postizanju ciljeva Pariškog sporazuma o klimatskim promenama, kako bi pre svega ograničili i održavali nivo globalnog zagrevanja ispod 2 stepena celzijusa.

 Iz kompanije Shell su izjavili da će uprkos svemu, nafta i gas ostati veoma važan deo za njihovo poslovanje barem do 2030. godine i da još uvek ne vide, da će to moći da se promeni u potpunosti. Što se tiče same cene nafte, izvršni direktor Shell-a smatra da će ona nastaviti da raste, ali kako će se tačno krerati njen rast, za sada je nepredvidivo.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.