Uvođenje automatizacije u domaćinstvo
Uvođenje automatizacije u domaćinstvoKompanija Siemens pojednostavljuje postupak uvođenja automatizacije u domaćinstvo, čineći svoj Synco sistem za domaćinstvo laganim za upotrebu. Na taj način korisnicima se omogućava lakše korišćenje sistema automatizacije u domaćinstvu uz pomoć Interneta ili sa bilo kojeg računara. Pored toga, kompanija Siemens nedavno je počela da nudi korisnicima jeftin osnovni uređaj sa sobnom jedinicom i sa najviše šest regulatora radijatora, obezbeđujući na taj način kuće i stanove sa ekološkim, najsavremenijim sistemom za kontrolu grejanja.

Synco sistem za domaćinstvo pruža udobnost i bezbedan je za upotrebu. Programi za vremenske prekidače omogućavaju korisnicima da zagrevaju ili provetravaju svaku prostoriju pojedinačno. Obezbeđen je takođe i daljinski upravljač za kontrolu prekidača za svetlo i zavese, kao i za uključivanje i isključivanje sistema kao što su fontane, svetla u akvarijumu, ili čak celokupnog sistema za osvetljenje u domaćinstvu pritiskom na taster za uključivanje ili isključivanje. Synco sistemom za domaćinstvo takođe se mogu kontrolisati prozori i vrata, regulisati svetlost kako bi se simuliralo prisustvo ljudi, i obavestiti korisnici ukoliko se dim pojavi bilo gde u domaćinstvu. Uređaj takođe signalizira ukoliko se baterije istroše, ukoliko su sistemi van funkcije i ukoliko su vrata frižidera ostala otvorena.

siemens automatizacija kuceNovi server na Internetu omogućava korisnicima da upravljaju Synco sistemom za domaćinstvo sa bilo kojeg računara ili „pametnog telefona“, pri čemu je neophodno imati samo običan operativni sistem i pretraživač. Još jedna nova osobina je funkcija alarma koja šalje upozorenje e-mailom ili tekstualnom porukom na adrese četiri, prethodno definisana, primaoca. Nakon što se server na Internetu poveže sa računarom, komunikacija se automatski odvija uz pomoć radio transmisije, što je uobičajeno za Synco sistem za domaćinstvo. Sistem koristi KNX (Konnex) standard koji omogućava proizvodima različitih proizvođača da komuniciraju jedni s drugima. Još jedna od prednosti ovog sistema je to što ne emituje zračenje. Na primer, jednominutni poziv mobilnim telefonom emituje onoliku količinu zračenja koliko bi Synco sistem za domaćinstvo emitovao u jednom domaćinstvu za 15 godina. Uređaji koriste obične baterije koje treba zameniti jednom u tri godine, dok baterije u alarmima za dim i sistemima za kontrolu prozora treba menjati svakih pet godina.

Optimizacija kontrole temperature u zgradama se isplati, budući da Synco sistem za domaćinstvo otplati sam sebe u roku od godinu ili dve dana uprkos relativno visokom iznosu investiranja. U saradnji sa partnerima sa Koledža u Lucernu, građevinski stručnjaci iz kompanije Siemens sproveli su testiranje simulacijom koje je pokazalo da bi sistem mogao da uštedi i do 30% energije. Kompanija Siemens nudi tehnologiju gradnje s uštedom energije kao deo svog asortimana ekoloških proizvoda, uz pomoć kojeg je kompanija ostvarila 19 milijardi evra prodajom u fiskalnoj, 2008. godini.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.