ABB-logo abb kolubara mikro kontrol automatizacija robotika automatika.rs
ABB-logo abb kolubara mikro kontrol automatizacija robotika automatika.rsABB u Srbiji je potpisao vredan ugovor za isporuku i ugradnju srednjenaponskog postrojenja, transformatora, frekventnih regulatora, kao i niskonaponskih motora i opreme za projekat Rekonstrukcije i modernizacije tračnih transportera za Rudarski basen Kolubara.

 Usled posledica katastrofalnih poplava u maju 2014. godine, na površinskom kopu Tamnava-Zapadno polje, Rudarski basen Kolubara je radi nastavka normalnog funkcionisanja kopova ušao u sveobuhvatnu sanaciju proizvodne opreme na ovom ugljenokopu. Jedan od projekata je i Rekonstrukcija i modernizacija tračnih transportera, odnosno pogonskih stanica za te transportere na kopu Tamnava-Zapadno polje, gde je veći deo te opreme bio poplavljen.

 Kompanija ABB se na ovim poslovima i projektu pojavljuje u konzorcijumu sa kompanijom MIKRO KONTROL kao partnerom. ABB će izvršiti isporuku srednjenaponskog postrojenja, transformatora, frekventnih regulatora, kao i niskonaponskih motora i opreme i pružiti pomoć partnerskoj kompaniji tokom puštanja u rad ABB-ove opreme. Demontažu stare, kao i montažu nove opreme, postavljanje kablova i povezivanje opreme će vršiti RB Kolubara sopstvenim snagama, dok će upravljački sistem, nadzornad montažom, ispitivanje i puštanje u rad, kao i izradu projektne dokumentacije raditi kompanija MIKRO KONTROL.

 
abb kolubara mikro kontrol automatizacija robotika automatika.rs 
 Po vrednosti, ovaj ugovor predstavlja za ABB u Srbiji jedan od najznačajnijih ugovora. Rokovi za izvršenje obaveza iz ugovora su 180 dana, od toga 135 dana za isporuku i 45 dana za ugradnju i puštanje u rad.

 Ovaj Ugovor predstavlja nastavak uspešne saradnje ABB-a i RB Kolubara. Određeni broj inženjera iz RB Kolubara su od ranije upoznati sa ABB-ovom opremom, a prošli su i obuku u ABB-u u Finskoj, kao i u Nemačkoj u Kotbusu, gde se nalazi naš Center of Exellence za površinske kopove.

 Takođe ovaj Ugovor predstavlja i početak značajne saradnje između kompanija ABB i MIKRO KONTROL i treba naglasiti da su u sklopu zajedničke realizacije predmetnog projekta četvorica inženjera iz kompanije MIKRO KONTROL prošli trening u našem Centru za obuku ABB-ovog Univerziteta u Helsinkiju u Finskoj.

 ABB (www.abb.com) je vodeća svetska kompanija u domenu energetike i industrijske automatizacije koja svojim korisnicima iz oblasti komunalnih usluga, infrastrukture, transporta i industrije omogućava unapređenje njihovih performansi uz smanjivanje štetnih uticaja na životnu sredinu. ABB Grupa posluje u oko 100 država u svetu i zapošljava oko 140.000 ljudi.


 ABB d.o.o.
abb potpis abb srbija automatizacija robotika automatika.rs
Kumodraška 235
11010 Beograd  
 
Tel: 011 3094 300
Fax: 011 3094 343

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.