naslovna_siemens_servo_pogon_upravljanje_automatika.rs.jpg
naslovna_siemens_servo_pogon_upravljanje_automatika.rs.jpgSiemens Energy & Automation predstavio je ekonomičan, jednoosni AC servo pogon koji se odlikuje jednostavnim instaliranjem, fleksibilnošću i mogućnošću povezivanja na higher-level kontrolere. Sinamics S110 je izgrađen na proverenoj Sinamics S120 platformi. Namenjen za jednostavno pozicioniranje ili indeksiranje aplikacija sa sinhronim ili asinhronim motorom, novi pogon nudi fleksibilnost pri odabiru motora, koja obično nije dostupna sa jednostavnijim servo pogonima.
 

 
  Uređaj radi u opsegu snage od 0.12 do 90 kW, a karakteriše ga širok spektar funkcija pozicioniranja. Profibus, Profinet, CANopen ili analognodigitalni interfejs omogućava Sinamics S110 da se lako integriše u Siemens Simatic sistem za automatizaciju i više drugih higher-level kontrolera.
 
slika_siemens_servo_pogon_upravljanje_automatika.rs.jpg  Sinamics S110 se može koristiti za jednostavne pick-and-place aplikacije ili za opsluživanje delova linijam kao što su rotacioni stolovi. Takođe je pogodan za robote i rukovanje aplikacijama, kod dozera u mašinama za štampu itd. Ostale primene uređaja uključuju pozicioniranje u mašinskim stanicama i pozicioniranje u proizvodnji solarne energije. 
  
  Osnovni integrisani pozicioner omogućava širok spektar funkcija pozicioniranja, od relativnog i apsolutnog pozicioniranja sa specificiranim brzinama i ubrzanjima do mnogo složenijih kao što je on-the-fly pozicioniranje. Kao rezultat, moguće je sačuvati do 16 pozicionih tačaka ukrštenih putanja, uključujući relevantne parametre kretanja. Ciljne pozicije, brzine kao i parametri kretanja se mogu menjati u hodu, čak i za vreme pozicioniranja. Sve funkcije su jednostavne i lako se prikazuju grafički.
 
   S110 servo pogon ima sedam on board sigurnosnih funkcija koje ispunjavaju bezbednosne zahteve kategorije 3 kako je definisano EN 954-1 i drugi integrisani bezbednosni nivo kao što je definisano u EN 61508. Bezbednosne funkcije se kontrolišu preko tri ulaza i jednog izlaza. Kada je integrisan u celokupni automatizovani sistem takođe može biti kontrolisan preko Profisafe profila.  

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.