naslovna_vesti_national_instruments_srbija_slovenija_seminari_lab_view_nadzor_upravljanje_industrija_senzori_pac_automatika.rs.jpg
naslovna_vesti_national_instruments_srbija_slovenija_seminari_lab_view_nadzor_upravljanje_industrija_senzori_pac_automatika.rs.jpgNational Instruments je predstavio NI LabVIEW 2011, na 25. godišnjicu ovog, više puta nagrađivanog, softvera. LabVIEW povećava produktivnost inženjera i naučnika koji razvijaju i primenjuju sisteme za merenja i upravljanje kako bi rešili neke od najvećih svetskih izazova. LabVIEW može dramatično da poveća efikasnost razvoja pomoću biblioteka namenjenih prevashodno inženjerima, kao i kroz njegovu sposobnost da komunicira sa skoro svim hardverskim uređajima uključujući novi višejezgarni NI CompactRIO kontroler i NI PXIe-5665.

 
  LabVIEW 2011 takođe podržava delove aplikacija izrađene u najnovijem Microsoft® .NET Framework okruženju i uključuje brojne funkcije razvijene prema željama korisnika. Sa ovim i drugim prednostima, LabVIEW 2011 pomaže inženjerima da integrišu pojedinačne komponente sistema u jednu platformu sa mogućnošću rekonfiguracije, kako bi mogli svoj posao da rade brže, bolje i efikasnije.
 
slika_labview_2011_vesti_automatika.rs.jpg
  „Pre 25 godina stvorili smo LabVIEW kako bismo pomogli inženjerima da se fokusiraju na inovativnost umesto da se bore sa komplikovanim programiranjem i pitanjima integracije sistema, a danas je on postao vodeći softver za razvoj mernih I upravljačkih sistema“, rekao je Jeff Kodosky, poslovni i tehnološki partner National Instruments-a, suosnivač i izumitelj LabVIEW-a. „Sa svakom novom verzijom, obezbeđujući integraciju sa najnovijim hardverom, uvođenjem novih biblioteka i API ili implementiranjem svojstava traženih od strane inženjera i korisnika, naš primarni cilj ostaje da povećamo produktivnost u bilo kojoj inženjerskoj situaciji.“
 
  LabVIEW 2011 pomaže inženjerima da povećaju produktivnost prilikom rešavanja različitih zadataka uključujući i:
  • Brzo razvijanje vizuelno upečatljivog, savremenog interfejsa uz pomoć nove Silver palete kontrole i indikatora
  • Ponovnu upotrebu koda sa podrškom za .NET konstrukcije, .m strukture i novi Xilinx IP za NI LabVIEW FPGA modul
  • Postizanje i do 5 puta bržeg učitavanja, ožičavanja, uređivanja i prevođenja FPGA koda
  • Programsku izgradnju i distribuciju izvršnog koda na odgovarajuću hardversku platformu
  • Automatsko razdvajanje nezavisnih delova koda u različite thread-ove, čime je omogućeno maksimalno iskorišćenje višejezgrenih procesora

  Svojom stabilnošću pri radu sa kritičnim aplikacijama, kao i pojednostavljenom integracijom sa hardverskim proizvodima mnogih industrijskih lidera, LabVIEW 2011 daje sigurnost dizajnerima da mogu kreirati efikasne merne i kontrolne sisteme.

 
  „Korišćenjem LabVIEW, skraćujemo vreme razvoja našeg sistema za trećinu u odnosu na vreme koje smo provodili prilikom tradicionalnih pristupa razvoja“, rekao je Glenn Larkin, inženjer National Ignition Facility (NIF) u Lawrence Livermore National Laboratory, domu naprednih istraživanja fuzije i jednog od najsnažnijih lasera na svetu. „Planiramo da proširimo upotrebu LabVIEW-a i NI hardvera u mnogim objektima koji podržavaju NIF, tako da možemo ostvariti veću produktivnost u budućim projektima.“
 
   Kada je kombinovan sa modularnim hardverom, LabVIEW 2011 predstavlja centralni grafički sistem za dizajn, koji pruža jedinstvenu platformu za projektovanje, izradu prototipa i primenu aplikacija uz maksimalnu efikasnost. Inženjeri i naučnici u skoro svim granama industrije koriste grafički pristup za dizajn svojih sistema, od jednostavnih mernih aplikacija do najsloženijih naprednih istraživačkih projekata.
   Da biste saznali više o tome kako sa LabVIEW 2011 možete ubrzati produktivnost možete posetiti stranicu http://www.ni.com/labview/ .
National Instruments
   National Instruments (www.ni.com) transformiše način na koji inženjeri i naučnici dizajniraju, prave prototipove i primenjuju sisteme za merenja, automatizaciju i embedded aplikacije. NI omogućava korisnicima korišćenje off-the-shelf softvera kao što je LabVIEW i vrlo isplativog modularnog hardvera, a prodaja bazičnih alata u više od 30.000 kompanija širom sveta. Sa sedištem u Ostinu, Teksas, NI ima oko 5500 zaposlenih u više od 40 zemalja. Prethodnih 12 godina uzastopno, časopis FORTUNE imenovao je NI za jednu od 100 najboljih kompanija za rad u Americi. 

 
National Instruments,
Instrumentacija, avtomatizacija in upravljanje procesov d.o.o. labview_national_instruments_srbija_automatika.rs.jpg
Kosovelova ulica 15,
3000 Celje, Slovenija
Tel: + 386 3 425 4200,
Fax: +386 3 425 4212
E-mail: ni.slovenia@ni.com

     www.ni.com/slovenia 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.