Prijavljivanje učenika širom Srbije za učešće u novom ciklusu Siemens-ovog takmičenja Create the Future je počelo i trajaće do kraja februara 2009. godine. Učenici osnovnih i srednjih škola iz Srbije, nakon prijave na takmičenje, imaju rok do 1. maja da predaju svoje završene multimedijalne prezentacije, dok je svečano proglašenje pobednika planirano za kraj maja.

I ove godine, učenici uzrasta od 12 do 19 godina, u timovima od 3 do 5 učenika, imaju zadatak da kreiraju multimedijalnu prezentaciju informativnog i zabavnog karaktera na računaru.

Tema ovogodišnje takmičenja je: „Moja škola – Inteligenta zgrada“

Siemens je pripremio vredne nagrade kako za pobedničke timove, tako i za njihove škole, dok provoplanirane timove, u obe starosne kategorije, očekuje nagradno putovanje u Beč.

Nakon odličnog odziva prošle godine, kada je takmičenje u saradnji sa Sekretarijatom za obrazovanje organizovano na nivou Beograd, odlučeno je da se od ove godine takmičenje proširi na celu Srbiju.

Prijavljivanje na takmičenje vrši se isključivo online preko veb sajta:
www.siemens.rs/generation21 , i to najkasnije do 23. februara 2009. godine.

Takmičenje “Create the Future“ je deo globalnog edukativnog programa Siemens Generation21 kojim Siemens promoviše i stimuliše obrazovanje i obuku mladih ljudi.

U želji da probudi interesovanje učenika osnovnih i srednjih škola za nauku i tehnologiju, da ih ohrabri prilikom izbora svog budućeg poziva iz oblasti tehnologije, i da im pruži ključne veštine i kvalifikacije Siemens d.o.o. Beograd već dugi niz godina organizuje takmičenje u izradi multimedijalnih prezentacija.

Današnje takmičenje Create the Future, čiji je preteča čuveno i veoma poznato takmičenje Join Multimedia, kompanija Siemens d.o.o. Beograd organizuje već drugu godinu za redom pod pokroviteljstvom Skupštine grada Beograda i u saradnji Sekretarijata za obrazovanje.

Učenici osnovnih i srednjih škola, uzrasta od 12 do 19 godine, u timovima od 3 do 5 učenika, kreiraju multimedijalnu prezentaciju informativnog i zabavnog karaktera na računaru, što podrazumeva ideju, maštovitost, istraživanje, prikaz prezentacije u formi stabla (tree view), kreiranje vizuelnih i audio elemenata. Kriterijumi koji se bitni pri evaluaciji prezentacija su kreativnost, grafički dizajn i integracija teksta, fotografije, muzike, animacije i videa. Cilj projekta Create the Future je sticanje praktičnog znanja o novim tehnologijama u školama i razvijanje osobina, kao što su timski duh, kreativnost i prihvatanje odgovornosti.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.