Prva na svetu mašina za masažu napravljena uz pomoć kolaborativnog robota

 Kompanija Capsix Robotics je razvila prvi uređaj(mašinu) za masažu, na svetu, sa kolaborativnim, osetljivim na dodir, robotom. Masažni robot iYU sa integrisanim LBR Med ima za cilj da uključi ovakve masaže u svakodnevni život ljudi i učini život fizioterapeuta mnogo lakšim.

 Zajedno sa suprugom Carole, Francois Eissautier osnovao je Capsix Robotics u Lionu u junu 2015. Fizioterapeut Stephane Rollet treći je partner u preduzeću, osnovanom s ciljem razvoja automatskog uređaja za masažu. Ovaj cilj je postignut završetkom iYU-a, koji gotovo u potpunosti može ponoviti rad masera ​​zahvaljujući svojoj složenoj tehnologiji. U tu svrhu, osetljiv i kolaborativni robot morao je biti integrisan u aplikaciju. „Mi smo prvi koji nudimo robotsku masažu blagostanja“, kaže Francois Ejsautije, ne bez ponosa.

 Snažne reakcije na opuštajuće robotske masaže

 Od 2019.godine započela je kritična i najvažnija faza za Capsix Robotics – prvi praktični testovi bili su na dnevnom redu. Zbog toga je iYU postavljen u sedištu jedne od tri velike francuske telekomunikacione kompanije u Parizu – a odgovor je bio ogroman, kako Fransoa Ejsautije uzvikuje: „Sve sesije bile su u potpunosti rezervisane u roku od pola sata. Više od 98 posto zaposlenih bilo je oduševljeno masažom i potvrdilo je da pomaže u smanjenju napetosti i stresa.” Pozitivne povratne informacije olakšale su programerima da ubede druge kompanije da učestvuju u ovoj ideji. Dogovori su postignuti sa Heineken-om, France Boissons-om, L’Oreal-a, AKKA Technologies-om, Alstom i APICIL, i tako su poznate kompanije sledile je drugu.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.