Kompanija pod nazivom Grote demonstrirala je robotski sistem za pravljenje sendviča koji je razvijen u partnerstvu sa kompanijom Stäubli Robotics. (Pogledajte video dole.)

 Grote je proizvođač opreme za preradu hrane, a za ovaj sistem koji je predstavljen na Međunarodnom sajmu industrije pekarstva kaže se da je “prvi robotski kontakt sa hranom u Americi”.

 Grote-ov sistem pokazuje kako se koristi Stäubli robotska ruka TKS2-60 HE da sastavi sendviče, iseče ih i postavi na poslužavnike. Objašnjavajući zašto je njegova kompanija odabrala Stäubli, CEO Bob Grote, rekao je: “Verujemo da imaju najhigijenskiji dizajn na tržištu danas.” To je bio Stäubli-jev prvi nastup na međunarodnom sajmu.

 Smatra se da je IBIE najveći trgovinski događaj na zapadnoj hemisferi za sektor pekarstva u prehrambenoj industriji. Jedan od najvećih izazova prehrambene industrije je potreba za besprekornom higijenom. Ljudska intervencija u bilo kojem trenutku u lancu prerade hrane može da unese kontaminaciju. Stäubli kaže da su njegovi roboti „dizajnirani posebno za veoma osetljiva okruženja, minimiziraju rizik i optimizuju kvalitet“, dodajući da takođe mogu „povećati brzinu, efikasnost i produktivnost“.

 IBIE je dao Stäubli-ju priliku da pokaže svoje mogućnosti na globalnoj sceni. Stäubli je takođe demonstrirao aplikaciju za pakovanje hrane koja je kombinovala brzi picker TP80 za sortiranje pekarskih proizvoda „brzinom munje“ i nove kutije za pakovanje TS2 SCARA sa „najvećom efikasnošću“. Takođe na štandu Staubli-ja bio je TKS2HE robot za hranu za rad u osnovnom okruženju, koji je demonstrirao ultrazvučno sečenje, ukrašavanje kolača i aplikaciju za ocenjivanje kvaliteta hleba.

 Stäubli kaže da je njegova „potpuno higijenska HE robotska ruka“ vodeća na tržištu za rad u vlažnim okruženjima.

 Kompanija Stäubli je poznata u svetu robotike po spojkama za brzo oslobađanje koje mogu raditi na hidrauliku, komprimovani vazduh i neke vrste goriva. Takođe jedni od najkorišćenijih robotskih izmenjivača alata (tool changers) u svetu robotike dolaze i ove kompanije.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.