neurel-2008a.jpg

neurel-2008a.jpgOd 25. do 27. septembra je na Elektrotehničkom fakultetu u Beogradu održan deveti po redu Simpozijum na temu primene neuralnih mreža i fuzzy sistema u elektrotehnici. Simpozijumi su počeli da se održavaju od 1990. godine u vidu bijenala koji za cilj imaju da omoguće inženjerima i naučnicima da razmene iskustva na polju primene neuralnih mreža i fuzzy sistema u elektrotehnici, kao i da predstave svoje radove na tu temu.

Za Simpozijum je prijavljeno 46 radova i dva tutorijala i iako nisu svi predstavljeni jer njihovi izlagači nisu mogli da se pojave na Simpozijumu, moguće ih je pronaći u publikaciji koja je tim povodom izdata od strane IEEE Conference Publications Program, a odabrani radovi će biti objavljeni u Journal of Automatic Control, zvaničnom časopisu Elektrotehničkog fakulteta u Beogradu na temu automatskog upravljanja.

Tokom tri dana koliko je Simpozijum trajao predstavljeni su radovi iz oblasti mreža koje su inspirisane biološkim mrežama, primenom neuralnih mreža u modelovanju, kontroli pomeranja, energetici, obradi slike i obradi podataka, a najveće interesovanje je izazvalo zasedanje u okviru kojeg su predstavljani radovi iz oblasti primene neuralnih mreža u robotici i industrijskoj kontroli. Tim okupljanjem je i zatvoren Simpozijum, a na njemu je nekoliko radova podstaklo zanimljivu diskusiju na temu optimalnog upravljanja. Profesor Srđan Stanković koji je zatvorio ovogodišnji Simpozijum se zahvalio svima koji su u njemu učestvovali i pozvao ih da se prijave i za naredni, jubilarni deseti Simpozijum koji će se na Elektrotehničkom fakultetu održati 2010. godine.

Više o ovoj temi možete pročitati na oficijelnoj stranici http://neurel.etf.bg.ac.yu

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.