Nima je jedinstveni gedžet koji Vam može pomoći da testirate vašu hranu na gluten. Ukoliko ste alergični ovo je idealno za vas. Kompanija, koja proizvodi ovaj zanimljivi uređaj, kaže da može otkriti i najmanje tragove glutena u namirnicama koje koristite za ishranu.

 Gedžet Nima, testira namirnice o prisustvu glutena za samo 2 minuta, dok je standardim laboratorijskim postupkom potrebno oko 15 minuta. Ali kako ne možemo poneti kompletnu laboratoriju sa sobom, ovaj džepni uređaj je idealan. Dizajniran je od strane kompanije 65Sensor Lab, a koristi se tako što je potrebno da u kapsulu stavite komadić hrane koju želite da testirate. Uređaj dalje melje hranu i ispusta materije koje reaguju na gluten. Kao odgovor dobijate smajli koji potvridje prisustvo glutena ili ne.

 Ovaj uređaj počeće da se isporučuje krajem godine, sada se može naći u predprodaji a cena iznosi 199 dolara, uključujući i 12 kapsula koje se menjaju nakon testiranja. Uređaj je naravno povezan sa smart uređajima i sada možete pronaći aplikaciju samo za uređaje sa iOS-om. Očekuje se da do kraja godine, kad krene i potpuna dostupnost na tržištu, bude pokrivena dostupnost i za Android uređaje.

 Dobijene rezultate ovim uređajem možete sačuvati na vašem telefonu, upoređivati ih sa drugim testiranja, deliti sa drugima i ostavljajti komentare za restorane gde ste izvršili testiranje i tako dati neku ocenu i pohvalu. Kako bi i drugi zainteresovani za ishranu bez glutena mogli da se informišu ili da saznaju ako ima prevare a nemaju uslova da to provere.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.