naslovna_samsung_voda_upravljanje_pobuda_uredjaja_novi_proizvodi_automatika.rs.gif
naslovna_samsung_voda_upravljanje_pobuda_uredjaja_novi_proizvodi_automatika.rs.gif
Da li ste ikada mislili o korišćenju vode za napajanje mobilnih telefona ili drugih uređaja? Svet u kome voda koja teče kroz slavine ili je uskladištena u nekom sudu pružajući neophodnu pomoć za ispražnjene uređaje je delovao kao daleki san velikom broju ljudi. Međutim, česti su primeri ili ideje koje ukazuju na to da se takve mogućnosti nikada ne mogu isključiti.
 
 

 
   Navodimo listu od 10 takvih uređaja koji se oslanjaju na vodu da bi radili:
  •  Mini hidro turbina – voda za punjenje mobilnih telefona10_zanimljivih_uredjaja_koji_rade_na_vodu-mini-hydro-turbine-automatika.rs.jpg

  Mini hidro turbina, Jin Woohan-ov model, je mini vodena turbina koja se oslanja na hidraulični pritisak za generisanje električne energije. To je dovoljno električne energije za punjenje mobilnih telefona i drugih prenosivih elektronskih spravica. Ova struja se može koristiti povezivanjem turbine direktno na uređaj ili za punjenje baterije.

 
  •  Eco-Electric: nadziranje  potrošnje vode u domaćinstvu

10_zanimljivih_uredjaja_koji_rade_na_vodu-eco-electric_-automatika.rs.jpg  Vođenje konzistentne provere sopstvene potrošnje vode je uvod u izazovan zadatak očuvanja vode. Eko-Electric je stilizovan ergonomski uređaj koji prati satnu potrošnja vode u kući. Očitana merenja omogućavaju potrošaču da proveri sopstvenu potrošnju. Ovaj uređaj takođe ima dodatnu funkciju generisanja sopstvene struje.

 
 
 
  •  Bedol digitalni čudesni sat10_zanimljivih_uredjaja_koji_rade_na_vodu-bedol-water-powered-digital-wonder-clock-automatika.rs.jpg
  U jednostavnosti je suština lepote. Tehnologija u kombinaciji sa elegancijom čini ekološki Bedol sat jedinstvenim. Ovaj kružni digitalni sat ne radi na baterije, već na vodu. Uklapa se dobro bilo gde u sobi, ili može da bude čak i u centru pažnje na stolu. Proizvodi se  u nekoliko svetlih boja i uklapa se sa bilo kojim zidom. Sa inovativnim okom, Bedol International Group pokušava da napravi svakodnevne stvari da budu u trendu jednostavnim preoblikovanjem. 
 
  •    Baterije napajane vodom ili urinom
10_zanimljivih_uredjaja_koji_rade_na_vodu-aqua-power-automatika.rs.jpg  „Aqua Power“ ima drugačiji pristup punjenju baterija. Kada se baterija isprazni i punjači nisu dostupni, inovativna kombinacija vode i urina je dovoljna da napuni AA i AAA+ do 500 mAh. Tečni miks katalizuje reakciju magnezijum-aluminijum za generisanje neophodne snage. Ove baterije su nazvali NoPoPo.  Za sada, dostupne su samo u Japanu.
 
 
 
  • POWA – Energija i pranje kola10_zanimljivih_uredjaja_koji_rade_na_vodu-powa-automatika.rs.jpg

  Šta ako voda ima dvostruku svrhu čišćenja automobila i punjenja njegovih baterija? POWA – turbina projektovana od strane Gregoire Vandenbussche se nalazi u šmrku korišćenom za pranje automobila. Lopatice turbine uključuju i generišu električnu energiju za punjenje baterija automobila. To jednostavno smanjuje račune!

 
  • Zeleni kalkulator
10_zanimljivih_uredjaja_koji_rade_na_vodu-another-water-powered-calculator-automatika.rs.jpg  Kalkulator koji radi na vodu je inovacija vredna gledanja. Elektronski uređaj koji je do sada trebalo držati podalje od vode sada može da radi koristeći vodu kao izvor energije. Voda može da se skladišti u bateriju za tri meseca, baš kao i u invertorima. Ovaj vodom punjiv kalkulator je sigurno korak ka smanjenju zagađenja od litijumskih baterija i drugih opasnih hemikalija.
 
  • NoPoPo set mini fenjer i baterijska lampa 10_zanimljivih_uredjaja_koji_rade_na_vodu-nopopo-water-powered-mini-lantern-and-flashlight-set-automatika.rs.jpg
  NoPoPo set mini fenjer i baterijska lampa je 2 u 1 uređaj koji može da se koristi, ne samo kao baterijska lampa, već i kao fenjer, pri čemu se samo klizni poklopac pomera nagore ili nadole da bi se promenio režim. Ovaj ekološki uređaj radi na vodu, omogućavajući  bateriji da se može puniti bilo kada, bilo gde. Uklopni špric može da se koristi za usisavanje vode u bateriju pre stavljanja u mini fenjer i uključenja. Ova baterija, veličine 9.65 × 2.75cm (3.75 × 1.08 inča), vlasništvo je Aqua Power kompanije iz Japana. Baterija izdržava punjenja do deset godina. Pivo, šejk, kola ili urin se takođe mogu koristiti kao alternativa za vodu.
 
  • TubeBot – robot koji prati curenje u vodovodnim cevima
10_zanimljivih_uredjaja_koji_rade_na_vodu-tubebot-automatika.rs.jpg Inovativni robot koji funkcioniše na osnovu energije vode, TubeBot je delo Kaunsthochschule-a iz Berlina. U stanju je da otkrije nedostatke i oštećenja u vodovodnim cevima pod zemljom. On skenira dužinu sistema cevovoda i podaci se šalju na udaljenu lokaciju. Mesto oštećenja je identifikovano i otklonjeno kopanjem relativno malih iskopa. To smanjuje vreme rada, zatvatanje ulica i smanjuje guzve u saobraćaju. Robot je u stanju da funkcioniše bez korišćenja ijedne AA baterije. On generiše električnu energiju iz vodenog pritiska koji mu omogućava da se kreće. Sa druge strane, on je u stanju da identifikuje greške u cevima koje napuštaju vodnu stanicu, ali ne i na manjim cevima koje se protežu od njih.
 
  • HidroPak – generator na vodeno aktiviranje10_zanimljivih_uredjaja_koji_rade_na_vodu-hydro_pak-automatika.rs.jpg
  Novi HidroPak generator Millennium Cell i Horizon Fuel Cell pobeđuje teške tradicionalne modele u čistoći i efikasnosti. Vodeno-aktiviran, prenosivi energetski proizvod, za jednokratnu upotrebu za punjenje kertridža prosečnog laptop računara bar 8-10 puta ili upravljanje ovim uređajima male snage za više od 14 sati u kontinuitetu kroz AC utičnice ili dva USB konektora (cena uređaja je 20$). HidroPak mini, koji košta  400$, je manji prototip ovog dizajna za napajanje  manjih uređaja kao što su mobilni telefoni ili igračke konzole.
 
  •  Samsung vodeni mobilni telefoni

10_zanimljivih_uredjaja_koji_rade_na_vodu-samsung-water-powered-cellphone-automatika.rs.jpg  Mobilni telefoni napajani vodom bili su početak kreativne ideje koja je nastala sa razvijanjem Samsung-a. Mikro gorivne ćelije i vodonični generator koji pokreću mobilne telefone pune se oko 10 sati pomoću vode. Početni vodonični ketridži koje je bilo potrebno menjati svaka četiri dana, mogu da se koriste i za napajanje telefona ako je korišćen u proseku četiri sata dnevno.

 
 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.