”Naučiti” robota kako pravilno da koristi alat za varenje pomoću 3D simulacije, izuzetno je korisno jer zavarivanje predstavlja kompleksan, precizan proces koji se ne može lako programirati niti objasniti.

 Budućnost robotskog zavarivanja je definitivno digitalizovana, sve se rešava kroz 3D softver simulacije procesa zavarivanja. Ova 3D sinulacija svakako otvara mogućnosti koje ranije nisu bile razmatrane.

 Genesis Systems Group pored ove, koristi 3D simulacije i pri drugim složenijim robotskim procesima. 3DG okruženje u Genesis Systems Group virtuelnom centru dizajnirano je da kombinuje virtuelnu realnost i impresivnu 3D vizualizaciju kako bi što vernije bio prikazan robotski proces u fazi koncepcije i dizajna. 3DG tehnologija je dizajnirana tako da egonomski proceni parametre kao što su pristup za zavarivanje i robotski domet. Sam sistem se sastoji od 16 audio-vizuelnog panela koji prikazuju 2D i 3D slike. Ovi paneli su prenosivi, što olakšava demontažu i postavljanje.

 Generalni direktor Genesis Systems Group-a, Brendan Brown, kaže da im ovo simulaciono okruženje omogućava da demonstriraju svojim klijentima napredne procese, koje ranije nisu mogli ni da zamisle. Automobilska industrija i industrija kućnih uređaja sve više se odlučuju za lasersko zavarivanje. Brown kaže da su većinu svojih kupaca privukli upravo zahvaljujući laserskom zavarivanju, jer se tim procesom oslobađa manje toplote a delovi se manje izobliče, što je prilična ušteda.

 Jedna od prednosti laserskog zavarivanja po same zaposlene a i po robote varioce, je što je potrebno mnogo manje zaštitne opreme, nego pri standardnom procesu zavarivanja. Lasersko zavarivanje je relativno novorazvijen proces, i kako bi bio u potpunosti automatizoan, sami ljudi prvo moraju da ga shvate i savladaju u potpunosti. Potencijal je velik, a koliko će se razviti i za koje vreme, videćemo!

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.