vesti_razno_naslovna_automation-buildings_osvetljnje_jaguar_automatika.rs.gif
Kompanija vesti_razno_naslovna_automation-buildings_osvetljnje_jaguar_automatika.rs.gif”Automatic Building” razvila je sistem kontrole osvetljenja za automobile marke ”Jaguar” koji je zasnovan na Ethernet mreži. Ovaj sistem kontrole je pre svega razvijen za primenu na automobilima ali daljim usavršavanjem i testiranjem dolaziće do primene u objektima kao što su škole, fakulteti, tržni centri, poslovni prostori. 
 
 

 

automation-buildings_osvetljnje_jaguar_automatika.rs.jpg
  Kontrolni centri su povezani  međusobno i sadrže 27 kola za automatsko uključenje kao i 4 kola za hitno isključenje. Svaki sistem je povezan sa 15 kontrolnih centra na jednu mrežu, zajedno sa HMI (Human Machine Interface) ekranom. Pored ručnog podešavanja moguće je ceo sistem podesiti preko HMI-a za vremenski ograničenu kontrolu. Svaki kontrolni centar  prati napon, struju i potrošnju u KW-h.
 
  ”Automatic Building” pokriva širok spektar proizvoda i aplikacija, koji omogućuju automatizaciju jednog dela sistema ili sve sisteme. Čuvanje energije, veća bezbednost i kvalitet našeg života su samo jedni od razloga za automatizaciju prostora. Osnovni automatski sistemi koje primenjuju su rasveta, audio i video distribucija, mreže, kontrola grejanje i ventilacije, bezbednost.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.