siemens vetroturbine energija vetra vetrenjanje automatika.rs
siemens vetroturbine energija vetra vetrenjanje automatika.rsSiemens Energy je otvorio dva velika centra za testiranje, istraživanje i razvoj tehnologije vetroturbine u Danskoj. Novi test centar u Brandeu će omogućiti testiranje glavnih komponenti Siemens vetroagregata, uključujući generatore, glavne ležajeve i cele kabine. U drugom centru u Aalborgu Siemens će imati čak sedam mesta za testiranje lopatica u kojima će se moći izvoditi svi potrebni testovi na lopaticama veličine od 75 metara i više.

 Dva centra će imati test postrojenja u unutrašnjosti čija će površina biti veća od 27.000 kvadratnih metara. Test kabine u Brandeu su među najnaprednijim u industriji. Oni su sposobni za testiranje Siemens–ove D6 Direct Drive platforme, trenutno najveće kompanijske vetroturbine sa 6 MW nazivnog kapaciteta, i spremni su za testiranje još veće turbine.
 
siemens rd denmark vetroturbine energija vetra vetrenjanje automatika.rs
 
 Testiranje sedam lopatica koje se nalaze u Alborgu i testiranje tri lopatice koje se nalaze u Brandeu zajedno čine najveći test objekat lopatica u svetu, po veličini i obimu. Aalborg objekti su u stanju ne samo da u potpunosti testiraju Siemens-ovu 75-metara dugu B75 lopaticu, najveću lopaticu vetroturbine u radu, nego i još veće lopatice. Vetro lopatice turbine su sada veće nego bilo koja druga kompozitna struktura u svetu. Na primer, krilo jednog Airbusa 380 je manje od polovine lopatice B75.
 
 U svojim novim test objektima, Siemens će moći obavljati HALT (Highly Accelerated Lifetime Tests) na svim bitnim komponentama i to u periodu od šest meseci po vetroagregatu, pri čemu se on nalazi na opterećenjima puno većim nego što se očekuje na samim lokacijama.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.