Nove mogućnosti Google Assistant-a razvijaju se i proširuju velikom brzinom, kao i broj uređaja na kojima ovaj virtuelni asistent može besprekorno da radi. Početkom protekle godine, Google Assistant podržao je 1,500 uređaja. Do maja meseca, ovaj broj povećao se na preko 5,000 uređaja. Sada, Google Home support stranica za podršku potrošačima prikazuje više od 10,000 uređaja, od preko 1,000 različitih proizvođača.

 Sve od televizora i stereo uređaja, pa do kuhinjskih aparata i klima uređaja, može se kontrolisati glasovnim komandama preko Google virtuelnog asistenta. Možete i pogledati listu kompanija-partnera sa kojima sarađuje Google, i pokušati da zamislite neke od ovih uređaja i u vašem domu.

 Iako je 10,000 svakako impresivna cifra, Amazonov virtuelni asistent Alexa, ipak znatno prednjači u odnosu na Google, podržavajući čak preko 20,000 smart home uređaja. Ipak, brzina kojom Google raste, ne bi bilo neočekivano da u bližoj budućnosti očekujemo paritet po broju uređaja između ova dva rivala.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.