Treći grad u Srbiji po broju stanovnika obnavlja prateću infrastrukturu za lokalni prevoz sistemima opremljenim solarnim panelima. Dolaze sa besplatnim bežičnim internetom, punjačima za mobilne uređaje i LED osvetljenjem. Grupa firmi koju predvodi PetroSolar zadužena je za ovaj projekat,  nova pametna stajališta će u Nišu biti postavljena u samom centru grada.

Nova stajališta biće opremljena sistema koji imaju nezavisno solarno napajanje i baterije

 PetroSolar doo iz Novog Sada je odabran za taj posao zajedno sa preduzećima Petro-mont doo, Amkor doo, Telefon inženjering doo i Like Line doo. Ponuda je iznosila 136.700 evra bez poreza na dodatnu vrednost (PDV-a).

 Vlasti grada Niša su otkrile da će za početak biti instalirana 23 komada ovih sistema. Pametna stajališta uključuju LED osvetljenje i 4G vezu s internetom, za koju je planirano da bude besplatna. Svaka jedinica ima tri punjača za mobilne uređaje. Konzorcijumov ugovor s gradskim vlastima ističe na kraju godine. Po odredbama iz tog dokumenta, moguće su dodatne porudžbine.

  U direkciji kažu da razmatraju mogućnost da se montiraju displeji koji će pokazivati procenu vremena do dolaska prevoza.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.