Već na leto 2021. godine, dobavljač automobila u porodičnom vlasništvu, četvrti po veličini na svetu, otvoriće lokaciju za razvoj i proizvodnju u Pančevu pored Beograda. Kompanija se prijavljuje za porudžbine za električne motore i elektronske proizvode kako bi do 2025. godine ostvarila prihod od oko 440 miliona evra u Srbiji. To podrazumeva otvaranje do 1.100 radnih mesta u razvoju, prodaji, kupovini i proizvodnji.

Brose se drži planiranih investicija u Srbiji čak i u krizi uzrokovanoj koronavirusom: Na novoj lokaciji u Pančevu već su dostupna finansijska sredstva u visini iznosa od 120 miliona evra. Građevinski radovi brzo napreduju. Krajem 2020. godine na površini od 220.000 kvadratnih metara biće postavljeni prvi tehnički objekti i proizvodna postrojenja. Završetak radova je planiran za proleće iduće godine, a proizvodnja bi trebalo da počne u avgustu 2021. godine.

Porodična kompanija traži entuzijastične i motivisane ljude koji žele da pomognu u oblikovanju mobilnosti budućnosti, koji se kreativno suočavaju sa izazovima i koji su otvoreni za promene. Brose nudi karijerne perspektive u razvoju, prodaji, kupovini i proizvodnji, npr. za pozicije poput programera softvera i hardvera, menadžera projekta, ispitnog tehničara, komercijalistu za nabavku komponenti, inženjera za održavanje ili motažnog radnika.

Savremeno radno okruženje, atraktivni socijalni doprinosi

Visoko automatizovana proizvodnja obuhvata i proizvodnju elektronike. Elektronika za Brose grupu se proizvodi u uslovima čiste sobe. U narednim godinama se planira dodavanje oko 900 zaposlenih u svim oblastima proizvodnje. Osim toga 2025. godine nastaje razvojni centar. Tu će do 200 inženjera razvijati nove proizvode za električna vozila, kako bi se klijentima ponudila prilagođena rešenja, a vozačima omogućilo više bezbednosti, komfora i efikasnosti.

Jedan od Brose-ovih socijalnih doprinosa npr. je sopstvena kantina. Zaposleni pritom primaju privatno zdravstveno osiguranje koje finansira kompanija, uključujući i godišnji lekarski pregled. Savremeno usavršavanje, delimično sa izazovnim obukama na lokacijama u Nemačkoj, Meksiku i Kini, se nudi vrhunskim predstavnicima, kao i učešće u razvojnim programima za menadžment.

Društveno aktivan u gradu i regionu

Brose takođe preuzima društvenu odgovornost: Porodična kompanija je npr. dala značajan doprinos proširenju kapaciteta testiranja za Covid-19 i na taj način zaštiti zdravlja stanovništva u Pančevu. Brose ima za cilj da sarađuje sa lokalnim školama, kao i sa Tehničkim univerzitetom u Novom Sadu i Univerzitetom u Beogradu, u cilju otkrivanja i promovisanja talenata u ranoj fazi i potsticanja razvijanja zajedničkih istraživačkih projekata. U budućnosti dobavljač automobila će redovno otvarati kapije svoje fabrike za zainteresovane građane, a vama uvid u proizvodnju i radni svet.

Inovacije i orijentisanost ka rastu

Brose grupa razvija i proizvodi mehatroničke sisteme za vrata i sedišta vozila, kao i elektromotore i elektroniku, uključujući upravljače, kočnice, menjače i hladnjake. U 2019. godini oko 25.000 zaposlenih na 65 lokacija u 24 zemlje ostvarilo je prodaju od 6,2 milijarde evra. Svaki drugi novi automobil širom sveta opremljen je najmanje jednim Brose proizvodom. Na listi kupaca ove kompanije nalazi se oko 80 automobilskih brendova, preko 40 dobavljača i 50 proizvođača električnih bicikala.

Inovaciona snaga međunarodnog i interdisciplinarnog tima ističe se velikim brojem patenata. Brose i u narednim godinama želi da nastavi da stabilno raste i da se samostalno finansira. Porodična kompanija se na osnovu toga etablirala među 40 najboljih u svojoj branši.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.