Trevor Milton nikola

Trevor Milton, osnivač kompanije Nikola, firme koja proizvodi kamione na električni i hibridni pogon, sa sedištem u Finiksu, Arizoni, objavio je da će donirati nešto preko 6 miliona svojih akcija što je po trenutnoj tržišnoj vrednosti nešto preko 230 miliona dolara svojim prvim zaposlenima. Njih oko 50 će na taj način postati milioneri. Kompanija Nikola je osnovana 2014. godine i iako trenutno ne može da se pohvali nekim većim prihodima, zbog velikog potencijala koji njegovi kamioni imaju trenutno je njena tržišna vrednost oko 15 milijardi dolara a pre nekoliko meseci je ta vrednost bila i dvostruko veća.

Trevor Milton Nikola“Kada smo pokretali ovu kompaniju iz mog podruma naše šanse za uspeh su bile prilično male,” izjavio je Milton u saopštenju za medije. “Obećao sam onim prvobitnim, hrabrim zaposlenima da ću se pobrinuti za njih jednog dana. Danas, ispunjavam ovo obećanje i dajem preko 6 miliona akcija prvobitnim zaposlenima koji su prihvatili posao i rizikovali svoje karijere zbog ideje na dugom štapu. Oni su to zaradili i pomogli su mi da postanem ono što sam danas. Večno sam zahvalan.”

Kompanija je početkom avgusta finalizovala narudžbinu od najmanje 2500 kamiona za uklanjanje smeća na električni pogon kompaniji  Republic Services, nakon čega su im akcije porasle za 22%. Taj posao može da obuhvati i 5000 kamiona i planira se implementacija 2023 godine. Trenutno je u toku tzv. pre-order za model Badger, pickup kamion za široke narodne mase, sa početnom cenom od 60 000 dolara.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.