eco cycle parkiranje bicikla podyemni parking automatika.rs
eco cycle parkiranje bicikla podyemni parking automatika.rsJanapci su poznati po raznim jelima, zanimljivoj i bogatoj istoriji, svojim ulaganjima u robotiku, zemljotresima i cunamiju ali su možda i najpoznatiji po tome što vole da uštede prostor na svaki način. A veoma često koriste i bicikli kao prevozno sredstvo. Zbog svega toga dosetili su se da naprave parking za bicikle koji se nalazi pod zemljom. Eco Cycle, kako je nazvan ovaj projekat, podseća na duboki bunar sa liftom u koji možete da “parkirate” i do 200 bicikala.

 Inače ovaj podzemni parking je dubok 11 metara i širok nešto više od osam metara. Na ideju je došla kompanija Giken, sa već dobro poznatim i i pomenutim razlogom, a prvi parkinzi su instalirani u gradu Shinagawa. Prilikom ostavljanja bicikla, mogu se čuti signali upozorenja i neki vid podsetnika kako ne bi ostavili nešto u korpi, kućnog ljubimca ili druge dragocenosti.
 
 Sistem se aktivira tako što prepozna senzor koji se nalazi na prednjem točku, tada se otvaraju vrata i manipulator jednostavno zgrabi bicikli i uvuče unutra. Postoje i dva ograničenje, a to su da dužina bicikla mora biti između 1.4 do 1.9 metra i ne sme biti teži od 30 kg. Da bi ostavili bicikli potrebno je da imate karticu koja omogućuje neograničeno parkiranje u toku jednog meseca, a cena je 10 evra za studente i 14 evra za ostalo stanovništvo. Ceo proces parkiranja traje 8 sekundi i isto toliko je potrebno za vraćanje. 

Pogledajte kako da parkirate bickli u podzemnom parkingu – Eco Cycle:

{youtube}owtwmaLfmPM{/youtube}

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.