lg-logo_solarni_paneli_elektroninika_sunceva_svetlost_automatika.rs_vesti_razno.jpg
lg-logo_solarni_paneli_elektroninika_sunceva_svetlost_automatika.rs_vesti_razno.jpgLG je objavio da uskoro počinje sa proizvodnjom solarnih ćelija u fabrici u mestu Gumi, oko 200 km jugoistočno od Seula. Ovaj pogon će imati kapacitet proizvodnje od oko pola miliona solarnih modula godišnje, što odgovara ukupnoj snazi od 120 MW, dovoljnoj za 40.000 domova. Proizvodna linija bi trebalo da proradi za mesec dana, a još jedna istog kapaciteta će biti puštena u rad 2011. godine, čime će se proizvodnja udvostručiti. 
 

 2col_lg_solar_panels_on_roof_automatika.rs_elektronika_solarni_paneli_sunceva_svetlost_.jpg

   ” LG Electronics namerava da postane globalni igrač u solarnoj industriji, kroz kombinaciju stručne masovne proizvodnje i primenom strogih sistema kontrole kvaliteta ”, rekao je Kwan-shik Cho, zamenik direktora Solar Businees Team-a.

  LG još od 2004. planira nastup na solarnom tržištu, budući da se očekivao rast. Posao će voditi Air Conditionong (AC) Company, koja ima veliko iskustvo sa kontrolom energetskih resursa i razvojem ekoloških rešenja.

Analitičari smatraju da drugi proizvođači solarnih modula neće biti ni malo oduševljeni time što će im LG biti konkurent.

  Kompanija LG Electronics Inc. (LG), osnovana 1958., na više od 114 lokacija širom sveta, sa 82.000 zaposlenih, ima vodeću ulogu na svetskom tržištu i na polju tehničkih inovacija električnih uređaja za široku potrošnju, aparata za domaćinstvo i mobilne komunikacije. Kompanija koja je 2007. godine na svetskom nivou ostvarila prihod od 44 milijarde dolara od prometa robe, postiže uspehe u sledeće četiri poslovne grane: mobilne komunikacije, digitalni uređaji, digitalni displeji i digitalni mediji.

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.