logo_yokogawa_vesti_upravljnje_procesima_elektrane_sistem_kontrole_automatika.rs.jpg
logo_yokogawa_vesti_upravljnje_procesima_elektrane_sistem_kontrole_automatika.rs.jpgYokogawa Deutschland GmbH dobio je ponudu od MAN Ferrostaal IP da primeni svoju kontrolu sistema na La Brea Combined Cycle elektrani koju gradi MAN Ferrostaal i Eisenbau Essen za Trinidad Generation Unlimited ( TGU ). Elektrana se gradi blizu La Brea, grada na južnoj strani Trinidada, ovo će biti najveća elektrana u toj zemlji, u kojoj je ekonomija nepouzdana, ali ima prirodnih bogatstva kao što su izvori ulja i prirodnog gasa. Planirano je da bude završena u julu 2011.god i elektrana će zadovoljiti potražnju električne energije koja je sve više u porastu.

   Ova elektrana će imati šest gasne turbine, šest generatora za izduvavanje toplote, dve parne turbine i pomoćne objekte. Yokogawa će omogućiti niz sistema i proizvoda, uključujući CENTUM – seriju integrisanih proizvoda kontrolnih sistema koji će kontrolisati sve objekte, ProSafe RS bezbednosni instrumentalizovani sistem koji uočava abnormalne uslove i bezbedno pokretanje hitnog isključivanja, Exaquantum Plant Information Management Sytsem za snimanje i preuzimanje podataka iz arhive i PRM – upravljanje uređajem softverski paketom , kao i usluge inženjeringa i puštanja u rad.  yokogawa_electric_vesti_upravljnje_procesima_elektrane_sistem_kontrole_automatika.rs.jpg

   Yokogawa je uspeo da pobedi na ovom projektu koji će raditi za Man Ferrostaal Information Projects jer je prikazao mogućnost da prati veliki broj podataka kombinovanih ciklusa elektrane, uključujući i sistem kontrole MAN Ferrostaal-a naručen 2005.godine za Termozulia Combined Power Plant ( ukupanog kapaciteta 500 MW ) u Venecueli.

  Dok se globalno tržište sistema kontrole postrojenja elektrane povećava, smanjuje se razvoj usled ekonomske recesije koja je počela prošle godine, potom se očekuje snažan rast na dugi rok zbog povećanja potražnje za električnom energijom u poslednjih nekoliko godina. Yokogawa je dobio ponudu za veliki broj projekata širom sveta koji se tiču upravljanje i kontrole elektrana. Ohrabljena uspehom u osvajanju tržišta, kompanija Yokogawa ima za cilj da postigne u 2010 god. prodaju od 30 milijardi jena na globalnom tržištu sistema kontrole koji se primenjuju u elektranama.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.