naslovna_unitronics_vision_1040_plc_vesti_automatika.rs.jpg
naslovna_unitronics_vision_1040_plc_vesti_automatika.rs.jpgKompanija Unitronics razvila je Vision 1040 PLC i integrisani HMI. Ovo omogućava proizvođačima mašina da u svoje sisteme dodaju odličan kolor ekran, osetljiv na dodir, opremljen sa devet programabilnih funkcijskih tastera i PLC odličnih performansi. U kompaniji tvrde da ovaj uređaj ima najbolji odnos cena-kvalitet na tržištu. Ovaj uređaj karakterišu do 1024 I/O. Komunikacija sa PC se odvija preko USB porta. Postoji i opcija evidentiranja podataka.
 

 
  Upravljanje industrijskim procesima se sada može oslanjati na jedan uređaj: Vision 1040 može da koristi 24 auto-tuned PID petlji, za kontrolu temperature, nivoa, pritiska itd, dok 16-bitni 65K SVGA color touch sreen prikazuje podatke, grafike i poruke upozorenja. Mogućnosti prikaza opcija su gotovo beskrajni, sa preko 1000 user-designed ekrana i do 500 slika po aplikaciji.

 

  Memorija je podeljena u tri dela: prvi deo od 2MB namenjen je aplikaciji, u drugom delu veličine 1MB smešteni su različiti fontovi, a treći deo koji zauzima 80MB se koristi za skladištenje slika. Uređaj sadrži i slot za SD memorijsku karticu, koja je namenjena za skladištenje podataka, logovanje i kreiranje rezervnih kopija. Kontroler spada u klasu brzih kontrolera: skeniranje 1K klasičnih aplikacija obavlja za 9μsec.

 slika_unitronics_vision_1040_plc_vesti_automatika.rs.jpg

  Komunikacione  opcije uključuju TCP/IP Ethernet, mobilne i industrijske protokole kao što su MODBUS, DF1 slave, J1939, CANopen i druge. Pored toga Vision 1040 može da uči da komunicira preko bilo kog uređaja zasnovanog na nekom protokolu.

 

  Kao i drugi članovi Vision serije, Vision 1040 podržava high-speed digitalne i analogne I/O kao i ulaze za direktno merenje temperature preko snap-in i daljinskog  I/O modula. Unitronics-ov besplatni softver VisiLogic pruža jedno user-friendly okruženje za konfiguraciju hardvera, razvoj aplikacija pomoću Ladder dijagrama, HMI dizajn uključujući i bogatu biblioteku industrijskih slika u boji.

 

  Vision 1040 smanjuje ukupne troškove sistema, skraćivanjem vremena programiranja, smanjivanja hardverskih zahteva i uštedom prostora u razvodnim ormarima.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.