naslovna_elektrana_sa_obnovljivim_izvorima_energije_vesti_upravljanje_procesima_zelena_energija_automatika.rs.jpg
naslovna_elektrana_sa_obnovljivim_izvorima_energije_vesti_upravljanje_procesima_zelena_energija_automatika.rs.jpgVlada Novog Južnog Velsa (Australija) odlučila je da uloži 190 miliona dolara u izgradnju elektrane sa obnovljivim izvorima energije u oblasti Hunter Valley. Elektrana će snabdevati oko 47.000 domaćinstava, a planirani završetak radova je 2013. godina. Kyoto Energy Park, kako su ga nazvali, biće smešten u blizini gradića Skona i imaće oko 100 hektara solarnih ploča, 34 vetrenjače i hidroelektrični generator.
 

 
  Elektrana će proizvoditi preko 113 MW obnovljive energije. Smanjenje emisije štetnih gasova će biti jednako količini koju emituje 60.000 automobila. Premijerka Novog Južnog Velsa Kristina Keneally je rekla da će elektranu da sagradi privatna kompanija Pamada Pty Ltd i da će ta elektrana biti model za dobijanje energije u budućnosti.
 
  "Novi Južni Vels želi da vidi čistih, zelenijh infrastrukturnih projekata kao što je Kyoto Energy Park koji podržavaju otvaranje radnih mesta i nisku emisiju ugljen-dioksida. Veoma sam zadovoljna kada vidim da ovaj projekat kreće napred. To je deo plana vlade da podrži proizvodnju obnovljive energije ", naglasila je premijerka.
 
  Ona je napomenula da će u izgradnji 183 inženjera doboti radno mesto, a da će po završetku elektrane biti potrebno 12 inženjera. Izgradnja treba da počne 2011. godine a planirano je da traje od 18 do 24 meseca.
 
  Od 2004. godine u vlada Novog Južnog Velsa je odobrila 17 elektrana koje sačinjavaju vetrenjače. Najveća je Silverston Wind Farm u Broken Hill-u. Najveći projekat vezan za obnovljivu energiju u Australiji koštao je 2.2 milijarde dolara. Ta elektrana isporučuje energiju za 437.500 domova što je 4.5% energije koja se utroši u Australiji

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.