Evropska noć istraživača je događaj posvećen popularizaciji nauke i učenju kroz zabavu. Ovo je jedinstvena prilika da se upoznaju istraživači, da se sa njima razgovara i sazna šta oni zaista čine za društvo, na jedan interaktivan način. Veliki broj eksperimenata, naučno-popularizovanih predavanja, aktivnosti za decu, poseta istraživačkim laboratorijama, naučnih kvizova, igara, takmičenja sa istraživačima, je ono što očekuje posetioce na samoj noći.

Noć istraživača počinje 30.septembra, u vremenu od 17-22h i održaće se u 11 gradova širom Srbije.


Kompanija Eaton je proširila proizvodnju modularnih nosača osigurača. Novi proizvodi proširuju portfolio dopunskih proizvoda za zaštitu kola za upravljanje. Novi nočac proizveden je od termoplastike (PBT) obrađene inženjerskom metodologijom, koji karakteriše ultrazvučno zavareno telo, može da primi tri veličine osigurača: veličina 10 x 38 opseg osigurača 0,5-32 A, veličina 14×51 opseg osigurača 1-50 A i veličina 22×58 opseg uložaka osigurača od 2-125 A.

ea005966-eaton-modular-fuse-holder_osiguraci_nosaci_osiguraca_automatika-rs


U okviru EU projekta Noć istraživača, Naučni kamion obilazi Srbiju. Četvrto gostovanje u 2016. godini, CPN sa partnerima organizuje u Subotici. Naučni kamion gostuje u Subotici od 26. do 30. septembra, najavljujući još jednu Noć istraživača, koja se ove godine održava 30. septembra u čak 11 gradova Srbije. Posetioce u Subotici očekuju brojne radionice i aktivnosti, kao i promocija poslednjeg broja naučnopopularnog časopisa Elementi.

noc_istrazivaca_subotica_automatika-rs


Korejski gigant LG Electronics objavio je da kreće sa agresivnim ulaganjem u robotiku. Tu se prvenstveno misli na uređaje u domaćinstvu ali i na tehnologiju samostalnog upravljanja vozilima. LG Electronics planira da u narednim godinama roboti budu glavni oslonac u domovima.

lg_elektronics_gadget_robotika_usisivac_lg_automatika-rs


Prošle nedelje je održan jedan od najvećih industrijskih sajmova, The International Manufacturing Technology Show, IMTS 2106. Ovaj najveći američki industrijski sajam se održava svake druge godine u McCormick centru u Čikagu. Ovogodišnji sajam je imao više od 2000 izlagača i 115,612 registrovanih posetioca. Posetioci su imali priliku da iskuse vožnju sa samoupravljaljućim kolima koji vas vode kroz IMTS 2016 sajam. Naredni IMTS sajam se održava od 10. do 15.septembra 2018.godine.

imts2016_industrijski_sajam_automatika-rs

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.