1 evolocopter-e volo vc200 helihopter robotika automatika.rsPrvi koncept Volocoptera sa oznakom ”E-Volo VC1” je bio jednosed i premijerno je predstavljen pre dve godine, tačnije 11.oktobra 2011.godine. Sada je napravljena nova verzija koji nosi naziv VC200, bitna razlika od svog predhodnika je ta što je E-Volo VC200 dvosed. Volocopter se sastoji od 18 električnih motora koji imaju dvokrake elise. Krajem 2013.godine se očekuje i let na otvorenom sa dva putnika.

 Rotori su postavljeni u dva prstena, bliže centru se nalaze 6 motora, a u drugom se nalaze preostalih 12 indentičnih motora. Napajanje motora se vrši preko baterija i one trenutno mogu da obezbede do 20 minuta leta. U budućim istraživanjima se očekuje da će biti dostignuta dužina leta od jednog sata. Svaki motor se napaja sa po tri baterje. Volocopter se kreće brzinom do 100km/h i može da leti na visini od nešto više od 2000 metara. Volocopter u sebi ima 12 računara koji prate i proračunavaju let i čite ga sigurnim, a može se upravljati i džojstikom.

Probno letenje je uzvršeno u velikoj hali i trajalo je nekoliko minuta. Visina koju je postigao je 22m. Iz nemačke kompanije E-Volo su zadovoljni niskim nivoom vibracija i buke, kao i izdržljivosti lagane konstrukcije.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.