Centar za punjenje električnih vozila u Dandiju (Dundee), Škotska,  kombinuje brze punjače, solarne krovore i skladištenje energije na licu mesta kao deo programa ”Go Ultra Low”. Gradske vlasti u ovom gradu su pre dve godine donele odluku da deo budžeta za razvojna sredstva, koji je u tom momentu iznosio 5 00 000 funti bude uložen u razvoj centara za punjenje električnih vozila.

 Glavna inicijativa uključiće šest brzih punjača i solarne krovove uz 60kW/90kWh E-STOR sistem. Sistem za skladištenje energije, koji koristi Renault-ove akumulatore koristiće se za upravljanje potrebama za električnom energijom samih punjača, dok će maksimizovati količinu solarne energije koja se generiše kako bi se punila električna vozila.

 Matthew Lumsden, izvršni direktor kompanije Connected Energy, izjavio je da je ovo izuzetno važan projekat i da je zadovoljan što doprinose razvoju sistema i EV centara širom Velike Britanije. Tehnologija E–STOR već se koristi i u Beligiji i u Nemačkoj.

 U krugu od 26km, napraviće se perfektna mreža za punjenje električnih vozila u Dandiju, a rad sa kvalifikovanim i efikasnim dobavljačima će takođe biti veoma važan deo.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.