Nagrada za inovacije KUKA 2022 prvenstveno cilja interakciju robotskih sistema sa ljudima u oblasti medicinske primene. Ovo uključuje aplikacije sa direktnom interakcijom sa pacijentom za dijagnozu, rehabilitaciju, operaciju i druge oblike terapije. Koristeći robotski sistem, želeli bismo da ohrabrimo učesnike da poboljšaju našu sposobnost praćenja zdravlja i sprečavanja, otkrivanja, lečenja i upravljanja bolestima, kao i da testiraju i demonstriraju nove modele i alate za pružanje zdravstvene zaštite i nege. Osim toga, ciljamo na brigu o pacijentima i starijim osobama i podržavamo aktivnosti u toku rada bolnice.

 Od 2014. godine, cilj takmičenja je promovisanje i ubrzanje prenosa tehnologije iz istraživanja u industriju.

 Istraživački timovi iz celog sveta mogu predati svoje ideje za “Robotiku u zdravstvenom izazovu” do 7.januara 2022.godine. Međunarodni žiri stručnjaka će oceniti koncepte i odabrati pet finalista. Osim stručnjaka KUKA-e, u žiriju su i renomirani profesori i stručnjaci iz oblasti robotike, kao i stručnjaci iz medicinsko-tehnološkog sektora.

 U sledećem koraku, pet najboljih timova će implementirati svoje ideje sa KUKA LBR Med – prvim kolaborativnim robotom koji je posebno sertifikovan za integraciju u medicinske aplikacije. Konačni timovi će biti opremljeni robotom KUKA i sistemom za viziju kompanije Roboception, koji se sastoji od stereo senzora i pridruženih softverskih modula.

 Pobednika čeka novčana nagrada od 20.000 evra. Nagrada je prvi put uručena na sajmu Automatica 2014.godine u Minhenu, Nemačka.

 Za više informacija posetite sledeći link – KUKA Innovation Award 2022

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.