robotika eurobot srbija 2014 nacionaln prvenstvo u robotici automatika.rsPozivamo sve zainteresovane da u subotu, 26.aprila 2014.godine, prisustvuju XII Nacionalnom prvenstvu iz robotike – EUROBOT 2014. Prvi deo takmičenja počinje dan ranije, holomogacija, počinje u petak 25.aprila 2014.godine u popodnevnim časovima u prostorijama novosadskog SPENS-a, a nastavlja se i u subotu ujutro. Kvalifikacioni mečevi počinju u subotu, 26. aprila oko 9 časova, svečano otvaranje takmičenja je u 13 časova.

 Ove godine će takmičenje otvoriti Dekan FTN-a prof. dr Rade Doroslovački i tada se takmičenje kratko prekida. Posle kratke ceremonije otvaranja takmičenje se nastavlja. Takmičenje se obično završi između 15 i 16 časova.

Roboti imaju najmanje 5 mečeva. Parovanje se vrši po švajcarskom sistemu tako da se međusobno sastaju roboti sa približnim plasmanom na tabeli (bolje plasirani sa bolje plasiranim, lošiji sa lošijim). Na taj način se obezbeđuje da se izdvoje najbolji roboti. Posle ovog „grupnog“ dela takmičenja prva četiri robota se sastaju u polufinalnim mečevima, pobednici se bore za prvo, a pobeđeni za treće mesto. Tri naša najbolje plasirana robota će nas predstavljati na finalnom takmičenju u Nemačkoj u gradu Drezdenu od 6. do 8. juna.

Svaki tim ima svoj štand i posetici mogu da vide robote izbliza i pitaju studente koji su robote napravili sve što ih interesuje.

Da podsetimo još jednom, Nacionalnom prvenstvo će biti održano 26. aprila 2014. godine u Sportskom i poslovnom centru „Vojvodina“ u bioskopskoj sali levo od pokrenih stepenica na prvom spratu.

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.