Upoznajte Scout-a – novog autonomnog robota koji isporučuje vaše pakete

Scout, autonomni robot za dostave, je veličine ručnog frižidera i pomoću svojih 6 točkova, moćiće bezbedno da isporučuje pakete korisnicima do kućnog praga. Ovaj robot predstavlja najnoviji razvoj tehnologije kojom se služi Amazon, u rastućem logističkom biznisu.

 Sam robot kreće se potpuno autonomno, testiranja se trenutno vrše u nekoliko amričkih gradova. Obzirom da se kreće autonomno, suštinski mu nije potrebna pratnja, međutim, u početku će zaposleni u Amazonu, biti pratioci ovog neodoljivog robota. Scout će moći vrlo precizno da se kreće i ponaša se u okolini drugih pešaka, dece, kućnih ljubimaca i ostalih prepreka, zahvaljujući mnogobrojnim senzorima koji su ugrađeni u njega. Prve pošiljke koje će Scout raznositi biće premium pošiljke, koje do korisnika treba da stignu za manje od 24h. Kompanija je rešila da rad otpočne sa šest robota.

 U probnom periodu, isporuke će biti ograničene na period radnih dana, i to samo u vreme kada je gužva na trotoarima najmanja, a dnevna svetlost jača. Robot ne razvija brzine veće od one kojom se obično kreću pešaci, što bi trebalo da doprinese tome da se ovakav način isporuke lakše prihvati. Kada Scout pristigne na odgovarajuću adresu, automatski otvara gornji poklopac, kako bi korisnik mogao da izvadi svoj paket.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.