Komad drveta konektovan na internet – Upoznajte Mui, interaktivnu drvenu ploču

 Zaboravite na E-Ink i LED ekrane. Sada, najpopularniji novi digitalni ekran je parče drveta, da dobro ste pročitali! Sa novim Mui interaktivnim drvenim displejem, koji je prezentovan na Kickstarte-u možete da izaberete obrađeni američki platan, drvo trešnje, javora ili panel od pepela kao osnovu za primanje i slanje poruka, proveravanje vremenske prognoze i kontrolu vaših smart kućnih uređaja. Putem IFTTT-a možete da se povežete i sa Google, Amazon Echo, Philips Hue, Sonos i ostalim pametnim kućnim uređajima.

 Ono što posebno ističe ovaj uređaj, pored funkcionalnosti jeste i elegantan dizajn, kao i sam koncept. Ekran se aktivira dodirom na površinu pokazujući minimalni meni koji nestaje kada se panel vrati u režim spavanja. U pretprodaji, najbrži kupci imaju priliku da kupe ovaj uređaj po ceni od 499$, dok će mu redovna cena oko biti 999$, kada se pusti u prodaju, što se predviđa za septembar 2019. godine. Za cenu od 999$ Mui nudi i developersku verziju koja dolazi sa Mui SDK i Raspberry Pi konektorima tako da možete raditi zajedno sa kompanijom na razvitku novih IFTTT rešenja.”Komad drveta konektovan na internet” zvuči smešno, dok ne shvatite koliko besprekorno može da se uklopi u vaš dom.

 Najveća snaga novog Mui uređaja jeste njegova sposobnost da integriše digitalne platforme u svakodnevni život. ”Većina domova i kancelarija danas, uređena je tako da se prilagodi ”potrebama” tehnologije a ne konformizmu čoveka koji zapravo koristi prostor” kompanija je iznela na svojoj Kickstarter stranici.

 ”Mi smo stvorili Mui obrnuto od trendova, učinili smo da novo digitalno izgleda prirodnije i da bude u znaku prirode”. Trenutno se Mui finansira od strane Kickstartera, i predviđa se da će biti pušten u prodaju do septembra 2019. godine, ali uvek je lepo skrenuti pažnju svima, da podrže crowdfunded proizvode i projekte, kako ne bi dolazilo do kašnjenja pri izlasku na tržište ili do potpune obustave proizvodnje.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.