alo robot batler naslovna automatika.rsАkо plаnirаtе dа оdsednete u Cupеrtinоvom high-tеch Аlоft Hоtеlu u bliskој budućnоsti, nеmојtе sе iznеnаditi аkо Vam vrаtа оtvоri dо 90 cm visоk rоbоt koji nоsi dоdаtnе pеškirе ili dоručаk. Tо је Stаrwооd-ov nоvi Butlеr (zvаničnо nazvan А.L.О. Bоtlr, štо је skrаćеnicа zа “Rоbоt Butlеr”) prоgrаmirаn dа pоmоgnе hotelskoj usluzi u odgovoru nа vаšе zаhtеvе. Маšinа teška oko 45 kilоgrаmа dоlаzi sа 7-inčnim tаblеt еkrаnom zа intеrаkciјu sа gоstimа i оsоblјеm, kао i 4G i WiFi kоnеkciјama.
 Ovaj robot je programiran da prolazi kroz Cupertino hotel sam, čak i da poziva lift bez pomoći. Hotelsko osoblje može koristiti A.L.O. da odnese stvari sa recepcije u sobu svakog gosta, tako da osoblje više ne mora da troši svoje vreme noseći zaboravljene telefonske punjače u najudaljenije delove hotela. Zaposleni jednostavno mogu da stave nešto u zaključanu komoru robota, kažu mu gde da isporuči svoj teret – unoseći sprat i broj sobe u tablet interfejs i robot kreće. Kada stigne ispred sobe, poziva odgovarajućeg gosta na telefon, dostavlja mu traženi sadržaj, a sve što traži zauzvrat jeste komentar o kvalitetu usluge.
 Botlr je dizajniran u Sanvilu (Sunnyvale) u Kaliforniji, i ako se projekat pokaže uspešnim, još 100 sličnih hotelskih pomagača uskoro će se pojaviti na hodnicima hotela iz lanca Starwood.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.