siemens logo electric car automatika.rs
siemens logo electric car automatika.rsSiemens oprema električne automobile sa potpuno redizajniranim informacionim i komunikacionim tehnologijama (ICT). U osnovi, ideja je da se kontrolišu različite funkcije vozila uz pomoć jedinstvene, centralizovane računarske platforme umesto nezavisnih sistema, kao što je to slučaj sada. Cilj je pojednostavljivanje komplikovanog međusobnog dejstva sistema za podrsku i bezbednost. Svi novi ICT koncepti u Siemens-u razvijaju se od strane “Siemens global Corporate Technology” (CT) i partnera iz takozvanog RACE projekta.

 Nova ICT arhitektura će pojednostaviti uvođenje novih funkcija u elekrične automobile. Takođe će učiniti isplatljivim uvođenje novih funkcija u male serije vozila. Kako bi testirali ove mogućnosti u praksi, CT istraživači će uvesti novu tehnologiju u StreetScooter električno vozilo koje će isporučiti u decembru 2014.godine. Vozilo će dobiti i standardizovanu računarsku platformu razvijenu od strane CT-a. Simens će, takođe obezbediti kompaniji StreetScooter razvojno okruženje za softver koje će joj omogućiti uključivanje novih funkcija u sistem i integrisanje u vozilo. StreetScooter GmbH razvija i proizvodi električna vozila za kratke relacije. Trenutno se fokusira na proizvodnju transportnih vozila za isporuku pošiljki i lokalni javni prevoz.

siemens electric car automatika.rs RACE projekat je razvio elektroniku i softver za električna vozila koji predstavljaju veliki napredak u proizvodnji automobila. Ranije su automobilski sistemi kao što je sistem protiv blokiranja kočnica, dodaci za parkiranje i sistem za kontrolu klima uređaja bili nezavisne samostalne jedinice. Automobili srednje klase sadrže više od sedamdeset ovakvih kontrolnih  jedinica  koje se nabavljaju od različitih dobavljača. Usklađivanje njihovog međusobnog funkcionisanja je veoma komplikovano. Za projekat RACE, istrazivači u Simens CT-u ne razvijaju samo centralnu računarsku platformu i komunikacionu tehnologiju već i softver koji spaja te različite sisteme i obezbeđuje njihov rad bez nepravilnosti. 

 Projekat RACE finansiran od strane vlade Nemačke (Robust and Reliant Automotive Computing Environment for Future eCars) trajaće do kraja 2014. godine.  Simens je lider konzorcijuma.  Partneri su TRW Automotive, AVL Software and Functions, fortiss, Univerzitet u Stuttgart-u, TU München, RWTH Aachen Univerzitet i Fraunhofer Institut.
 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.