Elegantan novi Hubitat Elevation Hub sve podatke obrađuje lokalno, tako da ćete moći sve pametne uređaje u vašem domu da koristite i kada se Wi-Fi isključi.

 Na prvi pogled, i ovaj hub je delovao poprilično standardno. Podržava Zigbee i Z-Wave tako da može da se konektuje na mnoge gadžete. Uvedena je mogućnost da jedan uređaj, pokreće drugi – npr. senzor pokreta, utiče na paljenje svetla. Sve ove karakteristike su prilično standardne za hub-ove poput SmartThings Hub-a. Ono što ovaj proizvod istinski ističe u odnosu na konkurente jeste upravo činjenica da sve podatke obrađuje lokalno. Nakon početnog podešavanja, Hubitat sačuvava određene podatke koje će kasnije dodatno obrađivati, na samom uređaju. Ceo postupak ima za cilj da omogući lakše i brže reagovanje smart uređaja na vaše komande, a posebno je pogodan u trenucima kada iz tehničkih razloga nemate pristup Wi-Fi mreži, i tada ćete nesmetano moći da koristitite sve pogodnosti pametnog doma.

 Pre nekoliko dana, zvanično su predstavili novu, unapređenu verziju Elevation hub-a. Cene ovog uređaja kreću se između 100€ – 150€, a moćiće da se naruči preko Amazona.

 Pored toga što nude istu procesorsku snagu u manjem okviru, Hubitat je kreirao i nove aplikacije za svoj sistem i za iOS i za Android. Trenutno, Habitatu se mora pristupati putem nekog od web pretraživača, ali će uskoro i same aplikacije, već od sredine aprila biti dostupone na tržištu. Zahvaljujući aplikacijama, ovaj hub postaće šire primenjiv i user-friendly.

 Elevation hub je takođe konfigurisan da podržava Alexa, virtuelnog asistenta kompanije Amazon, kao i Google Assistant, pa je moguće sve uređaje kontrolisati glasovnim komandama pomoću Amazon Echo ili Google Home pametnih zvučnika. Imajte na umu, da ova mogućnost ipak neće moći da radi bez interneta.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.