Kompanija Apple predstavila je svoj novi proizvod – HomePod, zvučnik koji se kontroliše glasovnim komandama, preko kog možete da puštate muziku ili prilagođavate temperaturu u vašem domu, ovaj proizvod veoma je sličan Amazonovim Echo uređajima i Alexa virtuelnom asistentu.

 Apple-ov virutelni asistent Siri biće integrisan u ovaj zvučnik, čija cena će se kretati oko 300€. Zvučnik će takođe biti povezan sa Apple Music uslugama, preko njega će se moći slati SMS poruke, proveravati vesti i vreme ili sportski rezultati – ko šta voli!

 Korisnici HomePod uređaja će imati manje mogućnosti za korišćenje od Amazonovih Echo uređaja, jer je Alexa virtuelni asistent razvijeniji i napredniji nego Siri.

 HomePod je veličine od 18cm i prekriven je zaštitnom mrežicom koja će se proizvoditi u beloj ili sivoj boji. Pomoću računarskog procesora biće moguće prilagoditi zvuk prostoriji u kojoj se zvučnik nalazi, prema volji slušalaca. Apple će u decembru ove godine početi sa isporukom i prodajom HomePod zvučnika u SAD, Velikoj Britaniji i Australiji.

 Ova kompanija takođe je iskoristila svoj godišnji sastanak programera u Kaliforniji, kome je prisustvovalo čak 5.000 ljudi kako bi podelili savete i veštine o takozvanoj ”Tehnologiji poboljšane stvarnosti”.

 Kompanija Apple razvila je dodatne alate za svoje programere kako bi kreirali aplikacije za ”poboljšanje stvarnosti” za iPhone i iPad-ove.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.