Veoma velika nosivost i inercija zgloba čine SCARA robota SR-12iA efikasnim i ekonomičnim izborom za razne industrije.

FANUC dodaje i treću varijantu u svoju rastuću SCARA robotsku liniju: SR-12iA. Najveća SCARA robot do sada, može da nosi teret i do 12 kg. U kombinaciji sa inercijom zgloba od 0.30 kgm2 i malim postoljem, model otvara nove mogućnosti u svetu montaže i pakovanja.

Kompaktni SR-12iA ima vodeće performanse kada je nosivost upitanju na tržištu SCARA robotima, premašujući uobičajnu nosivost od 10 kg za robote u ovoj klasi. Roboti koji mogu da podnesu istu visoku nosivost od 12 kg obično imaju veliko postolje i potreban im je veliki radni prostor. Mali, lagani i interno usmereni kablovi/creva daju robotu jasan i čist izgled, koji minimizira područje rada i pojednostavljuje integraciju FANUC SR-12iA u bilo koju liniju za montažu ili pakovanje. Postolje od 280×364 mm, težina od 53 kg i domet od 900 mm dostiže maksimalnu efikasnost u pogledu prostora i dometa kretanja. Istovremeno, performanse nisu ugrožene: neobično velika nosivost i inercija zgloba podržavaju veće hvataljke, a samim tim i sklop većih delova. FANUC-ov najjači SCARA robot do danas donosi maksimalnu potisnu silu od 250N, što ga čini idealnim za rastuće oblasti primene poput solarnih panela ili baterija. SR-12iA takođe ispunjava sve zahteve za brzu montažu, garantujući veliku ukupnu propusnost delova. Uz to će biti ponuđena i vodootporna, bela epoksidna boja sa zaštitom IP65, koja ispunjava uslove za rad u teškim uslovima.

SR-12iA se takođe može primeniti izvan uobičajenih aplikacija za SCARA robote. Nosivost od 12 kg i inercija zgloba od 0,30 kgm2 čine ovaj model održivom alternativom za pakovanje. U poređenju sa tradicionalnim jedinicama za linijski prenos, SCARA robot je ne samo značajno manji, već i isplativiji. „Iako još uvek postoje aplikacije za pakovanje kojima je potreban tradicionalni robot sa 6 osa, jednostavna aplikacija za pakovanje ne zahteva uvek svih 6 stepena slobode“, kaže Thomas Schneider, menadžer proizvoda za robotiku u FANUC Europe GmbH. „Za ove scenarije potpuno je dovoljan SCARA robot koji ima nosivost od 12 kg.“ Za preduzeća sa različitim potrebama pakovanja, SR-12iA stoga može biti praktičan i ekonomičan dodatak liniji ambalaže.

Kao i svi FANUC-ovi roboti do sada, SR-12iA dolazi sa FANUC-ovim najsavremenijim softverom i karakteristikama. Pokreće ga R-30iB Compact Plus kontroler koji podržava FANUC-ov alat za obradu slike iRVision®, logistički softver iRPickTool®, praćenje transportera, širok spektar povezivanja fieldbus-a, integrisane sigurnosne funkcije (npr. DCS) i gotovo sve dostupne opcije ovog robotskog softvera. Budući da se robot može isporučiti sa ili bez Teach Pendant za lako postavljanje i programiranje robota, FANUC nudi programski softver iRProgrammer®, koji radi na tabletima ili računarima i može mu se lako pristupiti kroz razne web browser-e (safari, chrome, IE itd.). ROBOGUIDE®, simulacioni softver, može unapred da proveri dati projekat za uzimanje (pick) ili pakovanje (packing) u pogledu propusnosti, dometa i dužine ciklusa bez preuzimanja finansijskog rizika ili stvaranja skupih mehaničkih dizajna. Tako FANUC može ponuditi jedinstveno rešenje za raznovrsne aplikacije za rukovanje i pakovanje, a SR-12iA donosi dokazani FANUC kvalitet u svet SCARA robota.

 O FANUC kompaniji:

Korporacija FANUC je jedan od svetskih lidera u fabričkoj automatizaciji CNC upravljačkih sistema, robota i proizvodnih mašina (ROBODRILL, ROBOCUT, ROBOSHOT i ROBONANO). Od 1956.godine, FANUC je pionir u razvoju numerički upravljanih mašina u industriji automatizacije. Sa više od 264 filijale FANUC-a širom sveta i više od 7000 zaposlenih, FANUC nudi gustu mrežu prodaje, tehničke podrške, istraživanja i razvoja, logistike i korisničke usluge.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.